Laptopta yanık kokusu sonrasında sıcaklıkların yükselmesi

canege11

Centipat
Katılım
19 Eylül 2022
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık dört gün önce arkadaşlarımla konuşurken hafif bir yanık kokusu aldım laptoptan ve o günden beri laptopum çok ısınıyor. Oyun oynarken 85 dereceye dayanıyor hatta küçük vantirator olmasa daha da artacak gibi. Ayrıca oyunlarda da ani FPS dropları yaşamaya başladım. Bunu nasıl çözebilirim?
 
Yaklaşık dört gün önce arkadaşlarımla konuşurken hafif bir yanık kokusu aldım laptoptan ve o günden beri laptopum çok ısınıyor. Oyun oynarken 85 dereceye dayanıyor hatta küçük vantirator olmasa daha da artacak gibi. Ayrıca oyunlarda da ani FPS dropları yaşamaya başladım. Bunu nasıl çözebilirim?

Oynayabildiğinize göre hayati bir parça yanmamış ama bir şeyler yanmış/erimiş. İçini açın bir bakın plastik yandıysa umalım dış kabuk yanmış fana falan damladığı için ısınıyor olsun.
 
Garantisi devam ediyorsa sorunu belirt. Herhangi bir işlem uygulama, sakın! İlk garantiye gönder. Kullanıcı hatası diye geri gönderirlerse, içini sen aç, bir bak, ama dersen ben kırarım ederim. Aman diyeyim, açarken inat etme; bazı kapaklar böyle çok baskı yapınca çat ediyor yöntemleri var. Bazılarının bilgi olmayınca açması zor olabiliyor. Yanına bilgili birisi bul, kapağı açın ve bir bakın. Kapakta bir eğrilme varsa bunu fön makinesi tutup düz bir zeminde düzeltebilirsin de, yamuk kısmın üstüne kitap koyup düzleyebilirsin. Ama baktın böyle sistem temiz gözüküyor eminsen böyle sistemden geldiğine kokunun. Kablolar aşınmış olabilir, birbirine temas edince. Biraz dışlarındaki plastik soyulmuş olabilir. Bu da plastik kokusu demektir ama bu da sistemi hiç çalıştırtmaz dediğine göre sistem çalışmaya devam ediyor. Ne zamandır temizlediğinde önemli ama şöyle bir şey de var: Fan tozdan tıkandıysa, fanın içindeki mekanizmada bozulup arıza vermiştir, yanmıştır; onun kokusu da olabilir. Fanlardan biri çalışmıyorsa durum budur, fazla ısınmaya sebebiyet verebilecek bir bu var.
 
Son düzenleme:
Garantisi devam ediyorsa sorunu belirt herhangi bir işlem uygulama sakına ilk garantiye gönder kullanıcı hatası diye geri gönderirlerse içini sen aç bir bak ama dersen ben kırarım ederim aman diyeyim açarken inat etme bazı kapaklar böyle çok baskı yapınca çat ediyor yöntemleri var bazılarının bilgi olmayınca açması zor olabiliyor yanına bilgili birisi bul kapağı açın ve bir bakın kapakta bir eğrilme varsa bunu fön makinesi tutup düz bir zeminde düzeltebilirsinde o yamuk kısmın üstüne kitap koyup ama baktın böyle sistem temiz gözüküyor eminsen böyle sistemden geldiğine kokunun kablolar aşınmış olabilir birbirine temas edince biraz dışlarındaki plastik soyulmuş olabilir bu da plastik kokusu demektir ama bu da sistemi hiç çalıştırtmaz dediğine göre sistem çalışmaya devam ediyor ne zamandır temizlediğinde önemli ama şöyle birşeyde var fan tozdan tıkandıysa fanın içindeki mekanizmada bozulup arza vermiştir yanmıştır onun kokusuda olabilir fanlardan biri çalışmıyorsa durum budur fazla ısınmaya sebebiyet verebilecek bir bu var.

İyi anlatmıştısınızda birkaç nokta kötü olmazmış.
 
İyi anlatmıştısınızda birkaç nokta kötü olmazmış
kusura bakmayın anlamadığınız noktada sormaktan çekinmeyin şimdi yorumumu düzelticem elden geldiğince
 
garantisi devam ediyorsa sorunu belirt herhangi bir işlem uygulama sakına ilk garantiye gönder kullanıcı hatası diye geri gönderirlerse içini sen aç bir bak ama dersen ben kırarım ederim aman diyim açarken inat etme bazı kapaklar böyle çok baskı yapınca çat ediyor yöntemleri var bazılarının bilgi olmayınca açması zor olabiliyor yanına bilgili birisi bul kapağı açın ve bir bakın kapakta bir eğrilme varsa bunu fön makinesi tutup düz bir zeminde düzeltebilirsinde o yamuk kısmın üstüne kitap koyup ama baktın böyle sistem temiz gözüküyor eminsen böyle sistemden geldiğine kokunun kablolar aşınmış olabilir birbirine temas edince biraz dışlarındaki plastik soyulmuş olabilir buda plastik kokusu demektir ama buda sistemi hiç çalıştırtmaz dediğine göre sistem çalışmaya devam ediyor ne zamandır temizlediğinde önemli ama şöyle birşeyde var fan tozdan tıkandıysa fanın içindeki mekanizmada bozulup arza vermiştir yanmıştır onun kokusuda olabilir fanlardan biri çalışmıyorsa durum budur fazla ısınmaya sebebiyet verebilecek bir bu var
cihaz eski garantisi devam etmiyor. temizliğide yaklaşık 5-6 ay oldu. ayrıca fanın üst kısmında hafif bir çökük var.
 

Geri
Yukarı