Laptoptaki internet hızı olması gerekenden düşük

flacccko

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, laptopumu 1 aydan uzun bir süredir kullanmıyordum. Bugün tekrar açtım ve en son kullandığımda 50 Mbps hız alabilirken şimdi maksimum 20 alabiliyorum. İnternette bir sorun yok, PS4 de Wi-Fi ile bağlı ancak onda Wi-Fi normal hızında. Intel'in sitesinden güncel Wi-Fi driverını yükledim ancak sorunum hala çözülmedi. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu konuda tecrübesizim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, laptopumu 1 aydan uzun bir süredir kullanmıyordum. Bugün tekrar açtım ve en son kullandığımda 50 Mbps hız alabilirken şimdi maksimum 20 alabiliyorum. İnternette bir sorun yok, PS4 de Wi-Fi ile bağlı ancak onda Wi-Fi normal hızında. Intel'in sitesinden güncel Wi-Fi driverını yükledim ancak sorunum hala çözülmedi. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu konuda tecrübesizim.

Kablo ile bağlanmayı denediniz mi? Denediyseniz bir hız farkı oldu mu?

Evet kablo ile bağladığımda internet hızım normale yani 50 mbpsye dönüyor ancak kablosuzda durum böyle, kablolu kullanamam masaüstünü kablolu kullandığım için

Önce en alttakini '' ek sorun giderme adımları'' yazan yerdeki ''ağı unutmak''ı deneyin. Kolay denenecek bir adım. Bu tip bir sorun yaşadığımda ilk olarak bunu uygularım. Sorunuza çözüm olmaz ise linkteki diğer adımları deneyebilirsiniz. ( Son seçenekteki adımı uygularken ağa bağlanmadan önce pc yi yeniden başlatın.)

Elle DNS ayarlanmış ise DNS ayarlarınızdan da kaynaklanabilir.

Önce en alttakini '' ek sorun giderme adımları'' yazan yerdeki ''ağı unutmak''ı deneyin. Kolay denenecek bir adım. Bu tip bir sorun yaşadığımda ilk olarak bunu uygularım. Sorunuza çözüm olmaz ise linkteki diğer adımları deneyebilirsiniz. ( Son seçenekteki adımı uygularken ağa bağlanmadan önce pc yi yeniden başlatın.)

Elle DNS ayarlanmış ise DNS ayarlarınızdan da kaynaklanabilir.
Güncelleme yapayım: biraz zaman geçtikten sonra modemi ve laptopu resetledim şu an 37 mbps oldu download hızım, normal midir? Kablolu ile aldığım 50 mbps. Kablolu ve kablosuz hızları arasında ne kadar fark olması normal?

37 mbs son derece normal. Wifi üzerinden ancak bu kadar olur.
Benim hız kablo ile bağlanırsam 70mbs, wifi ile bağlanırsam 40mbs
Tabi modemimde pek iyi değil.

Güncelleme yapayım: biraz zaman geçtikten sonra modemi ve laptopu resetledim şu an 37 mbps oldu download hızım, normal midir? Kablolu ile aldığım 50 mbps. Kablolu ve kablosuz hızları arasında ne kadar fark olması normal?

Kendi kendine düzelmemiş.
Yukarıda vermiş olduğum linkte de belirtilen bazı işlemleri yapmışsınız.

Sorun neydi? Ayar birikimi diyeyim. Her bağlandığımızda bazı farklı ayarlar windowsda depolanır. Temizlik yapmış oldunuz.

Sorununuz çözüldüğüne göre, sorununuzun çözümü için kullandığınız mesajı çözüm olarak işaretlerseniz başkaları da istifade eder ve konu da kapanmış olur.
İyi günler @flacccko

Peki burda yaşadığım sorun neydi sizce ve neden kendi kendine düzelmiş olabilir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı