Laptoptaki RAM'in modelini nasıl öğrenebilirim?

Öztürk Süren

Centipat
Bilgisayarda 8 GB RAM var 8 GB daha alacağım ama uyumlu RAM'i nereden bulacağım, nasıl alacağım, neye göre alacağım bilmiyorum yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu internette nasıl aratarak bulabilirim? Tavsiyeleriniz nelerdir? 8GB alacağım laptop için

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    37,7 KB · Görüntüleme: 49
  • 1.PNG
    1.PNG
    28,7 KB · Görüntüleme: 44
Öncelikle merhabalar,
Samsung markasının 2400 MHz hız değerine sahip, gecikme süresi de aynı olan bir RAM arayarak bulabilirsiniz.
Kendi RAM modelinizin gecikme süresini aynı program olan CPU-Z üzerinden, Memory sekmesinden, timings başlığı altından, cas# latency (CL) satırında göreceksiniz.
Arattıracak olduğunuz RAM'de de aynı miktarda gecikme süresi ve aynı MHz değerini (2400MHz) görünce satın alabilirsiniz.
Saygılar.

Tavsiye ettiğiniz marka var mı acaba? Teşekkürler.

Tavsiye olarak aslında genel geçer şeyler söylenebilir. Artık RAM teknolojisinde bir markanın ürünü daha sağlam gibi bir durum söz konusu olmaktan çıktı diyebilirim en azından kendi adıma.
Kendi bilgisayarımca Crucial 16 + Kingston 8 olmak üzere 24 GB Dual çalıştırıyorum. O sebeple bir marka önerisinden ziyade ben fiyata bakıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı