Çözüldü Laptoptaki RTX 4050 75 watt olsa da 50 watt kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zantorix

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba herkese, benim laptopumda RTX 4050 75 watt, Intel i7 13. nesil H bir işlemci ve 16 GB RAM var. Ama ekran kartım hep 55-50 watt kullanıyor, nadiren 60 watt. Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Control Center uygulaması içinden performans moduna geçin. 75W olan değer Dynamic Boost ile olan değer oluyor. 60W baz değer üstüne 15W Dynamic Boost şartları sağlanırsa geliyor ve 75W ediyor. Dynamic Boost kullanmak için ise performans modu gerekiyor, diğer türlü 60W ile limitliyor çoğu model kendini.
75 watt en yüksek değer olarak kabul edilir.
Ekran kartına stres testi yapın %100 kullanımda 70-75 watt arasında değer görürsünüz.

Düşük olması daha iyidir zaten.
Problem nedir?

Son düzenleme:
Control Center uygulaması içinden performans moduna geçin. 75W olan değer Dynamic Boost ile olan değer oluyor. 60W baz değer üstüne 15W Dynamic Boost şartları sağlanırsa geliyor ve 75W ediyor. Dynamic Boost kullanmak için ise performans modu gerekiyor, diğer türlü 60W ile limitliyor çoğu model kendini.

Çözüm
Control Center uygulaması içinden performans moduna geçin. 75W olan değer Dynamic Boost ile olan değer oluyor. 60W baz değer üstüne 15W Dynamic Boost şartları sağlanırsa geliyor 75W ediyor. Dynamic Boost kullanmak için ise performans modu gerekiyor, diğer türlü 60W ile limitliyor çoğu model kendini.

Cevap verdigin icin cok teşekkürler ama zaten performans modunda kullanıyorum 60 watt'i da nadiren göruyor.

75 watt en yüksek değer olarak kabul edilir.
Ekran kartına stres testi yapın %100 kullanımda 70-75 watt arasında değer görürsünüz.

Hiçbir sorun yok, ben sizin kadar bu konudan anlamadığım için acaba ekran kartı tam performansını vermiyor mu diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı