Laptoptaki termal macun nasıl temizlenir?

• Konuyu başlatan 0tac
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 68

0tac

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, dizüstü bilgisayarım çok ısınıyor bu yüzden temizleyip macunu MX6 ile değiştireceğim ama evde izopropil alkol yol. Şu an kullanabileceğim şeyler limon kolonyası ve içeriği parfüm, alkol, su olan bir gözlük mendili. Üstünü silerken bir sorun olmuyormuş ama yanlarına taşan ve pinlere yapışan kısımlara kolonya dökersek alkol dışıdanki şeyler kalabiliyormuş o da işlemci ısınınca falan sorun çıkartabiliyormuş. Yanındaki pinler ve akan anakart yerleri dahil her yeri kolonya ile temizlesem geri peçete değdirerek kurutsam bir risk kalır mı?

Kolonya ile taşırmadan silerseniz sorun olacağını sanmıyorum. Bende siliyorum şahsen kolonya ile. Kurmasına dikkat edin ancak.
Teşekkürler bir de soğutma bloğu için yardım lazım. Kasanın normal vidalarını çok rahat çıkarttım ancak soğutma bloğundaki vidalar yaylı ve çok sert. Yanındaki fan vidalarımı dokunduğum an çıkartabiliyorum ama o vidalar hareket etmiyor bunun bir tekniği mi var?
IMG_2065.jpeg

@0tac Bazı bilgisayarlarda o vidaların parçanın üzerinde kaldığını görmüştüm. Diğer tüm vidaları söktükten sonra yavaşça çıkartmayı denediniz mi tüm parçayı?
O vidaları çıkartamadım zaten, hiç dönmüyor niyeyse. Diğerleri de zor çıkıyor ama aralarında inanılmaz bir fark var bastırıyorum bu sefer de anakart esniyor o yüzden çok kurcalayamadım. Sonra da tornavidam yamuldu zorlamaktan. Yarın yeni tornavida alıp bir daha deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı