Laptoptan batarya söküldükten sonra güç tuşuna basılı tutulmalı mı?

TechnoKarlapat

Hectopat
Laptopun termal macunu sanırım pump out yaptı. Ben de PTM7950 aldım. Bunu uygulamadan önce, bataryayı söktükten sonra güç tuşuna basılı tutmalı mıyım? Basılı tutmazsam sistem zarar görür mü? En son değiştirdiğimde basılı tutmamıştım. Sistemin macun değişiminden sonra açılması çok uzun sürmüş, siyah ekranda kalmış sonra bir hata verip kendini yeniden başlatmıştı. Sonra her şey normale döndü. Bu sefer de bu olur mu yoksa tuşa basmamamla mı alakalı merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bataryayı söktükten sonra güç tuşuna basmanın amacı statik elektriği almak. Daha önce olan sorunun basmamakla alakası olduğunu sanmıyorum. Ama siz bu sefer basın. Ayrıca basılı tutmak yerine birkaç kere basmak yeterli olur.

Ben laptobuma yaptığım her fiziksel işlem öncesi bataryasını söküp anakarttaki batarya kablosunu dışarıda toprağa batırıyordum. Statik elektrik yüzünden çok sıkıntı çektim :D Masaüstü bilgisayara geçmemle beraber çekmeye devam ediyorum.

Onu işlem bittikten sonra yapın, statiği boşaltır.

Bataryayı söktükten sonra güç tuşuna basmanın amacı statik elektriği almak. Daha önce olan sorunun basmamakla alakası olduğunu sanmıyorum. Ama siz bu sefer basın. Ayrıca basılı tutmak yerine birkaç kere basmak yeterli olur.

Bataryayı söktükten sonra mı basayım yoksa repaste bittikten sonra mı?

Söktükten sonra bassanız da elinize yalıtkan eldiven takmayacaksanız elinizdeki statik elektrik ona da geçecektir. İşlem bittikten sonra yaparsanız daha sağlıklı olur zannımca.

50-60 saniye boyunca basılı tutun. Statiği atar. Eski laptopum batarya takılı iken birden kapandı. Şarja takılıydı. Statik yapmış meğerse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı