Laptoptan çıkan ısıyı nasıl değerlendirebiliriz?

Makaleler
9
Yer
Detroit
İlk önce bu konunun saçma olduğunu düşünebilirsiniz, katılıyorum da. Sahip olduğum laptop (altta imzamda yazıyor), gayet güçlü bileşenlere sahip bir Ultrabook. Dolayısıyla çok ısınıyor, altına soğutucu koysam da olmuyor. GPU'da undervolt yapabildim, biraz faydası oldu ama CPU'da undervolt stabil olmuyor (-70 mv yapsam da aynı, -20 mv yapsam da aynı, gün içerisinde kilitlenip mavi ekran verebiliyor). Sıcaklık kısıtlamasını aşağı çeksem (90 derece, 70 yaparsam) oyun oynanmaz hale geliyor.

Gel gelelim konunun temeline. Klavyenin üst orta-sağ kısmı oldukça sıcak, elle dokunulmuyor bazen. Kasa da alüminyum olduğu için, üzerine uzun bir demir parçası koysam çok iyi ısıyı aktarıyor. Bunu bir avantaja dönüştürmek mümkün mü, veya soğutma için bir fikir bulunabilir mi?

İlk önce bu konunun saçma olduğunu düşünebilirsiniz, katılıyorum da. Sahip olduğum laptop (altta imzamda yazıyor), gayet güçlü bileşenlere sahip bir Ultrabook. Dolayısıyla çok ısınıyor, altına soğutucu koysam da olmuyor. GPU'da undervolt yapabildim, biraz faydası oldu ama CPU'da undervolt stabil olmuyor (-70 mv yapsam da aynı, -20 mv yapsam da aynı, gün içerisinde kilitlenip mavi ekran verebiliyor). Sıcaklık kısıtlamasını aşağı çeksem (90 derece, 70 yaparsam) oyun oynanmaz hale geliyor.

Gel gelelim konunun temeline. Klavyenin üst orta-sağ kısmı oldukça sıcak, elle dokunulmuyor bazen. Kasa da alüminyum olduğu için, üzerine uzun bir demir parçası koysam çok iyi ısıyı aktarıyor. Bunu bir avantaja dönüştürmek mümkün mü, veya soğutma için bir fikir bulunabilir mi?
Konu dışı olduğunu varsayarak cevap vereceğim, peltierler ısıyı elektrik yapabiliyodu galiba. Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Mangal yapın. 😀 Şaka yapmıyorum, gerçekten mangal şeklinde metal plakaları laptopun altına koyun. Yani laptop masadan yüksek olsun ve altından hava geçsin. Sonra arka tarafa hava üfleyen bir fan tarzı bir şey yerleştirin. Güzelce soğutur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı