Laptoptan gelen garip ses

Tuna Kaya

Centipat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten halihazırda bir konum var fakat ses daha da garipleştiği için yeniden atıyorum.
Dün akşam saatlerinde laptop fanlarından(ya da nereden geldiğini bilmediğim bir yerden) videodaki gibi sesler gelmeye başladı hiç bilgisayarı açmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım bilgisayar 3-4 aylık temizlememe gerek var mı?

Fanlardan başka bu sesi yapacak bir kaynak yok diye biliyorum. Çünkü hareketli ve bu sesi verebilecek tek aksam fanlardır laptopta. Çınlama gibi sesler gelse belki akımla alakalı komponentlerdendir derdim. En kötü ihtimalle fanı yenilemeniz, ama ilk etapta toz temizliği ve termal macun gibi bakımlar laptopunuzu açıp yapmanızı ve yaptırmanızı tavsiye ederim. İşini bilen bir servis eğer kurtarılma imkanı varsa küçük müdahalelerle fanı kurtarabilir. Olmazsa yenisi sipariş verilip değiştirilir.

Fanlardan başka bu sesi yapacak bir kaynak yok diye biliyorum. Çünkü hareketli ve bu sesi verebilecek tek aksam fanlardır laptopta. Çınlama gibi sesler gelse belki akımla alakalı komponentlerdendir derdim. En kötü ihtimalle fanı yenilemeniz, ama ilk etapta toz temizliği ve termal macun gibi bakımlar laptopunuzu açıp yapmanızı ve yaptırmanızı tavsiye ederim. İşini bilen bir servis eğer kurtarılma imkanı varsa küçük müdahalelerle fanı kurtarabilir. Olmazsa yenisi sipariş verilip değiştirilir.

Temizliği bir bilgisayarcıya versem garantisi yanmadan yapar mı?

Sanırım fanlara bir şey değiyor veya tozdan dolayı. Aynı sorun maalesef bende de var. Temizlemem de gerekiyor ancak boş vaktim olmuyor ne yazık ki.
Toz olduğunu çok zannetmiyorum fazla bilgim yok ama hiç toz sesi değil gibi geldi bana

Temizliği bir bilgisayarcıya versem garantisi yanmadan yapar mı?

Toz olduğunu çok zannetmiyorum fazla bilgim yok ama hiç toz sesi değil gibi geldi bana
Madem garantisi var aldığınız firmaya gönderin. Parça değişimi veya tamiri yetkili servis tarafından yapılmazsa garanti dışı kalabilir.

Madem garantisi var aldığınız firmaya gönderin. Parça değişimi veya tamiri yetkili servis tarafından yapılmazsa garanti dışı kalabilir.

Biraz uzun süre sonra yazdım ama fanlarda bir yamulma ya da kablo takılma gibi bir sorun olursa garanti kapsamına girer mi çünkü bilgisayarda hiçbir darbe yok. Girmezse de ne kadar mâl olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı