Laptoptan gelen tuhaf ses

KeremBulut

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Bugün itibarıyla laptopumdan tırrr sesi geldiğini fark ettim. 2 gün öncesine kadar böyle bir ses yoktu. Sizce sorun nedir?
Sistem: HP 1bv33EA.
Ses kaydı: Ses 001.m4a
Bahsettiğim ses HDD'nin sesi değil. Birkaç kez dikkatle dinleyince anlaşılıyor. Sonlara doğru daha net duyuluyor.

Fan sesi gibi ama siz genede HD Tune testi yapın.
Diz üstü bilgisayarda kaç tane hareketli parça var :)

Ya fan, ya harddisk. Harddiskte öyle ses çıkaracak motoru olmadığı için %99 fan yapıyor. Yaprağı kırılmıştır, ses çıkarır. Yağdan dolayı da ses çıkarabilir.

Diz üstü bilgisayarda kaç tane hareketli parça var :)

Ya fan, ya harddisk. Harddiskte öyle ses çıkaracak motoru olmadığı için %99 fan yapıyor. Yaprağı kırılmıştır, ses çıkarır. Yağdan dolayı da ses çıkarabilir.
Modeline göre değişmekle birlikte:
  1. 1 ya da 2 işlemci fanı. (Genelde 1)
  2. HDD.
  3. 1 (çok nadir olarak 2) ekran kartı fanı.
Ben oyumu işlemci fanı üstünde kullanıyorum.

Modeline göre değişmekle birlikte:
  1. 1 ya da 2 işlemci fanı. (Genelde 1)
  2. HDD.
  3. 1 (çok nadir olarak 2) ekran kartı fanı.
Ben oyumu işlemci fanı üstünde kullanıyorum.
Ekran karı fanı işlemci fanı diye ayırmana gerek yok. Fan, fandır. :D

Niye fan'a takıldın :) Fan bu :) Dönen bir şey :)
Peki içini açsam nereye bakmam gerek? Fan çıkarıp tak falan mı yapacağım. Eğer öyle yapacaksam elimde başka termal macun yok, tekrar sürmem gerekir mi?
Soğutma bloğunu sökersen macun değişikli gerekir.

Aslında gerekmez ama öyle bir gelenek var. Öyle yapmak zorunda değilsin. Ama hazır açmışken değiştirmek, daha sonra değiştirmek için uğraşmamak için yapılan bir şey.

Peki içini açmadan yapabileceğim birşey yok mudur? Aslında laptop altta duruyor harici monitör bağladım o şekilde kullanıyorum. Laptop ters bir biçimde duruyor hava alması için yoksa sıcaklıktan CPU frekansı düşüyor buna bağlı olarak FPS de 20'lere düşüyor. Montajlamadan kullansam daha fazla tozlanması dışında sıkıntı yaratır mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı