Öncelikle selamlar. Bugün itibarıyla laptopumdan tırrr sesi geldiğini fark ettim. 2 gün öncesine kadar böyle bir ses yoktu. Sizce sorun nedir?
Sistem: HP 1bv33EA.
Ses kaydı: Ses 001.m4a
Bahsettiğim ses HDD'nin sesi değil. Birkaç kez dikkatle dinleyince anlaşılıyor. Sonlara doğru daha net duyuluyor.
Diz üstü bilgisayarda kaç tane hareketli parça var
Ya fan, ya harddisk. Harddiskte öyle ses çıkaracak motoru olmadığı için %99 fan yapıyor. Yaprağı kırılmıştır, ses çıkarır. Yağdan dolayı da ses çıkarabilir.
Diz üstü bilgisayarda kaç tane hareketli parça var
Ya fan, ya harddisk. Harddiskte öyle ses çıkaracak motoru olmadığı için %99 fan yapıyor. Yaprağı kırılmıştır, ses çıkarır. Yağdan dolayı da ses çıkarabilir.
Peki içini açsam nereye bakmam gerek? Fan çıkarıp tak falan mı yapacağım. Eğer öyle yapacaksam elimde başka termal macun yok, tekrar sürmem gerekir mi?
Peki içini açsam nereye bakmam gerek? Fan çıkarıp tak falan mı yapacağım. Eğer öyle yapacaksam elimde başka termal macun yok, tekrar sürmem gerekir mi?
Aslında gerekmez ama öyle bir gelenek var. Öyle yapmak zorunda değilsin. Ama hazır açmışken değiştirmek, daha sonra değiştirmek için uğraşmamak için yapılan bir şey.
Peki içini açmadan yapabileceğim birşey yok mudur? Aslında laptop altta duruyor harici monitör bağladım o şekilde kullanıyorum. Laptop ters bir biçimde duruyor hava alması için yoksa sıcaklıktan CPU frekansı düşüyor buna bağlı olarak FPS de 20'lere düşüyor. Montajlamadan kullansam daha fazla tozlanması dışında sıkıntı yaratır mı?