Laptoptan masaüstüne gecis mantıklı mı?

starmywmidzy

Centipat
Daha fazla  
Şu an bir tane laptop kullanıyorum fakat cok eskidi artik cok basit oyunlari bilr acamiyor. Monitor klavye vs. baglayip kullaniyotum, yani tasimiyorum sabit duruyor yillardir. O yuzden masaustu benim icin daha iyi olur dedim fakat masaustunde yok. Wi-Fi yok, Bluetooth yok, ses falan filanlar varmis. Cok bir bilgim yok bilgisayarlar hakkinda. Yeni bir laptop mu almalıyım yoksa masaustune geçeyim mi(bütçem 25k falan bu arada)?

25 k ya çok da iyi masaüstü alamazsın. Eğer çok oyun oynamiyorsan bilgisayara format attıktan sonra linuxa geçmeyi deneyebilirsin. Olmadı, biraz daha bütçe ekleyerek ortalama 40-50 k ya bir masaüstüne geçmek daha mantıklı olur. Eğer çok bilmiyorsan hazır sistem alabilirsin

Laptoplar genel olarak masaüstüne kıyasla iyi performans veremezler. Gerekse ısı konusu gerekse fps ve stabillik konusu. İhtiyacına göre karar vermen daha iyi olur. Okuyorsan bilgisayar götürmen gerekiyorsa tabii ki laptop almalısın.

25K Bandında sağlam hazır sistemler var. Şu an bakamıyorum ancak İtopya Sinerji Gençer Gaming Gen TR gibi sitelerde 4060 R5 5600 tarzı sistemler oluyor.

Dusunme bile, masaustu gec.
'Wi-Fi yok, Bluetooth yok, ses falan filanlar varmis.'
Wi-Fi - blutut yok, ama ona gore anakart secersen ikisi de dahil oluyor, secmezsen Wi-Fi blutut dedigin adaptore bakar.
Ses var, normal, alisiyorsun.

Oyun oynamak istiyorsan masaüstü alacaksın. Laptop masaüstüne göre çok ısınıyor, masaüstünde daha kuvvetli fanlar daha iyi soğutma şansın olduğu için dolayısıyla fazla ses çıkartıyor ama basit düşün. Taşımayacaksan her halükarda masaüstü kârlı.

Taşınma durumu yoksa masaüstü daha mantıklı. Ki bütçen 25k, iyi bir laptop için min 35k ayırmak gerekiyor.
İndirim takip edip 7500f rtx 4060 sistem kolaylıkla bulunabilir

25 k ya çok da iyi masaüstü alamazsın. Eğer çok oyun oynamiyorsan bilgisayara format attıktan sonra Linux'a geçmeyi deneyebilirsin. Olmadı, biraz daha bütçe ekleyerek ortalama 40-50 k ya bir masaüstüne geçmek daha mantıklı olur. Eğer çok bilmiyorsan hazır sistem alabilirsin.

Ya zaten cok oyun oynamiyorum Max Minecraft vb. oyunlar o yuzren benim icin daha iyi olabilir diye düşündüm. Bir de kardesim var eger masaustu alirsam laptopumu ona vereceğim.

Taşınma durumu yoksa masaüstü daha mantıklı. Ki bütçen 25k, iyi bir laptop içinmin 35k ayırmak gerekiyor.
İndirim takip edip 7500F RTX 4060 sistem kolaylıkla bulunabilir.

Masa ustu geçeceğim net biraz param olsun🙏🙏 zaten full evdeyim laptople bir isim yok olursa da suankide is gorur yani.

Oyun oynamak istiyorsan masaüstü alacaksın. Laptop masaüstüne göre çok ısınıyor, masaüstünde daha kuvvetli fanlar daha iyi soğutma şansın olduğu için dolayısıyla fazla ses çıkartıyor ama basit düşün. Taşımayacaksan her halükarda masaüstü kârlı.

Ya cok ses cikarmaz değil mi kardesimle ayni odada kaliyotum. Zaten şu anki laptopumda bazen ucak gibi fan sesleri cikariyor eskidi biraz ondan cok farkli olmaz umarim.

Masaüstü oyunlarda daha iyidir o saydıkların şeyler zaten 300 500 liralık eşyalar bence masaüstüne değer.
masa ustu alicam🙏🙏

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı