Çözüldü Laptopu 2. ekran yapmak mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

garevaci

Decapat
Daha fazla  
Elimde kullanilmayan bir laptop var, masanin yan tarafina koymak istiyorum.
Ekran kartimda 3 DisplayPort 1 tane HDMI girisi bulunuyor, 1 HDMI girisini zaten kullanıyorum laptopta da HDMI girisi bulunuyor, laptopu nasıl 2. ekran haline getirebilirim?

Çözüm
Capture Card veya belli yazılımlar ile anca yapılır fakat direkt 2. ekranmış gibi olmayabilir. Laptop görüntü çıkışı verir sadece, görüntü almaz portlar. Görüntü portları üstünde laptop paneline görüntü verebilme gibi bir şey yok.
Laptoptaki HDMI veya DP girişleri output görevi görüyor aynı bilgisayar kasasından başka monitöre görüntü vermek gibi düşün. İnput yani dışarıdan herhangi bir görüntü alışverişi yapamaz iki anakartı birbirine taksan hiçbir şey olmaz böyle düşün.
hocam yazdığım yöntemle yapılabiliyor

hocam hdmi kablosu ile 2 bilgisayarı birbirine bağlayın ardıdan ana bilgisayardan görev çubuğunda sağ alttaki bildirim sekmesini açıp yansıta basın 4 tane seçenek çıkacaktır ordan "Uzat" a basın ve hazır. 2.cihaz hangi yöndeyse mouse u oraya kaydırın ve işe yaradığını görün :)
Hocam erkan kartinda 1 tane HDMI girisi var onu nasil halledebiliriz?

Hocam erkan kartinda 1 tane HDMI girisi var onu nasil halledebiliriz?
hocam ana bilgisayar ve laptopda birer tane HDMI girişi olması yeterli örneğin kablonun bir ucunu bilgisayara bir ucunu televizyonun HDMI girişine bağlarsınız ve yansıtdan uzat derseniz televizyonda 2.ekran olarak kullanılabilir TV'de de 1 tane giriş var siz pc ile laptopu aynı HDMI kablosuyla birbirine bağlayın ardından 2.ekran olarak kullanmak için görev çubuğunda sağ alttan bildirimlere girip yansıt a girin orda "yenile", "sadece bilgisayar ekranı", "sadece 2.ekran" seçenekleri var görseldeki gibi ordan uzata basın.

Not: bu yansıtma işlemi ana bilgisayardan uzata basılarak yapılır
Ekran Görüntüsü (2).png

bu menüden yansıta basacağız.

Ekran görüntüsü 2025-01-27 232714.png

ardından uzata basınca olması lazım hocam. olmazsa çekinmeden yazın bana.

hocam ana bilgisayar ve laptopda birer tane HDMI girişi olması yeterli örneğin kablonun bir ucunu bilgisayara bir ucunu televizyonun HDMI girişine bağlarsınız ve yansıtdan uzat derseniz televizyonda 2.ekran olarak kullanılabilir TV'de de 1 tane giriş var siz pc ile laptopu aynı HDMI kablosuyla birbirine bağlayın ardından 2.ekran olarak kullanmak için görev çubuğunda sağ alttan bildirimlere girip yansıt a girin orda "yenile", "sadece bilgisayar ekranı", "sadece 2.ekran" seçenekleri var görseldeki gibi ordan uzata basın.

Not: bu yansıtma işlemi ana bilgisayardan uzata basılarak yapılırEki Görüntüle 2409148
bu menüden yansıta basacağız.

Eki Görüntüle 2409150
ardından uzata basınca olması lazım hocam. olmazsa çekinmeden yazın bana.
Cevabiniz icin tesekkur ederim ancak bilgisayardaki tek HDMI girisinde ana erkan bulunuyor
Baska HDMI girisi bulunmadigi icin laptopu baglayamiyorum, nasil bir yol izlemeliyim?

Cevabiniz icin tesekkur ederim ancak bilgisayardaki tek HDMI girisinde ana erkan bulunuyor
Baska HDMI girisi bulunmadigi icin laptopu baglayamiyorum, nasil bir yol izlemeliyim?
hocam online uygulamalar var 2 cihazdada o uygulamayı indiriyorsunuz

kullanabileceğiniz uygulamalar: (yapılışları youtubeda bulabilirsiniz)

DuetDisplay
SpaceDesk (benim önerim bu)
ZoneScreen (Eski PC'ler için)

Bir de Windows 10 ve Windows 11'de yazılım kullanmadan aynı ağda yapılabiliyormuş.
Ayarlardan sisteme tıklayıp isteğe bağlı bir özellikten kablosuz ekran seçip yüklüyorsunuz ekran olarak kullanacağınız bilgisayarda. Yeniden başlatıp sonra ayararda bu bilgisayarda göster seçip her yerde kullanılabilir işaretliyorsunuz.
Aynı ağa bağlı diğer laptopta Win+p basıp yansıtma kısmından kablosuz bir ekrana bağlanabilirsiniz ya da ayarlardan kablosuz bir ekrana bağlan seçip oradan da bağlanabilirsiniz.

Spacedesk ile ağ üzerinden yapılabilir. ama en fazla 60hz olur kullanılır ama laptopdan oyun falan oynarken ekran kasabilir

hocam online uygulamalar var 2 cihazdada o uygulamayı indiriyorsunuz

kullanabileceğiniz uygulamalar: (yapılışları youtubeda bulabilirsiniz)

DuetDisplay
SpaceDesk (benim önerim bu)
ZoneScreen (Eski PC'ler için)

Bir de Windows 10 ve Windows 11'de yazılım kullanmadan aynı ağda yapılabiliyormuş.
Ayarlardan sisteme tıklayıp isteğe bağlı bir özellikten kablosuz ekran seçip yüklüyorsunuz ekran olarak kullanacağınız bilgisayarda. Yeniden başlatıp sonra ayararda bu bilgisayarda göster seçip her yerde kullanılabilir işaretliyorsunuz.
Aynı ağa bağlı diğer laptopta Win+p basıp yansıtma kısmından kablosuz bir ekrana bağlanabilirsiniz ya da ayarlardan kablosuz bir ekrana bağlan seçip oradan da bağlanabilirsiniz.

Spacedesk ile ağ üzerinden yapılabilir. ama en fazla 60hz olur kullanılır ama laptopdan oyun falan oynarken ekran kasabilir
Hocam dediginiz spacedesk uygulamasini denedim ancak fazlaca gecikme ve kasma oluyor, bunu nasil halledebiliriz?

60 HZ olduğundan dolayı kasma oluyor hocam Splashtop Wired XDisplay e geçin
Laptop ekrani 60hz

kablo takıp da kullanılıyor. Daha iyi yenileme hızı veriyor. Ama oyun oynarken (2.ekranda) FPS düşüşü yaşandığını da belirteyim. İşlemci üzerinden veriyor görüntüyü, bu yüzden olsa gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı