Yaz aylarında laptop ısınma sorunu hepimizin bildiği bir şey. Laptopumu kullanırken köşelerine kitap koyup yükselterek fanın daha fazla hava almasını sağlıyorum fakat bazen bu da yeterli olmuyor. Acaba fanın hava aldığı kısıma denk gelecek şekilde küçük bir kaba buz koysam bilgisayar içinde nemlenme olur mu?
Yaz aylarında laptop ısınma sorunu hepimizin bildiği bir şey. Laptopumu kullanırken köşelerine kitap koyup yükselterek fanın daha fazla hava almasını sağlıyorum fakat bazen bu da yeterli olmuyor. Acaba fanın hava aldığı kısıma denk gelecek şekilde küçük bir kaba buz koysam bilgisayar içinde nemlenme olur mu?
Yıllar geçtikçe fan yuvaları tozla dolan ve artık hava sirkülasyonu sağlayamamaktan aşırı ısınan laptopların altına buz koyanlar ve hatta buz koymayı başkalarına tavsiye verip teşvik edenler var. Buzlar eriyip sıcaklıkla buharlaşıyor ve laptop'un altından anakarta su taneciklerine dönüşüyor sonra al başına belayı KESİNLİKLE YAPMAYIN.
Buzları buzdolabı poşeti gibi bir şey içine koyup belli yerlerden kasaya temas ettirebilirsin, bu buzun ilk etapta etrafına yayacağı serinlik kadar etkili olmasa da bileşenlerinin sağlığı açısından daha mantıklı olur.
Tozları temizle ve soğutucu al. i7-7700HQ işlemcim var cayır cayır ısınan bir işlemci. Dün kompresör ile tozları temizledim ve dünden beri fan sesi duymadım diyebilirim.
Not: oyun oynamıyorum pek fazla.
ben laptopun alına buz değilde jel soğutucu kullanıyorum ama jeli çoraba koyup öyle bilgisayar altına üç uzun tıbbi soğutucu eczanede satılanından yada buz aküsü kullanıyorum işe yarıyor her ne kullanıyorsanız bu yöntemde buz jeli yada buz kalıbı (akü) çorap geçirin terlemeyi çorap alır sonuçta fanın yaptığı bakır iletkeni soğutmak bakır iletkende soğugu işlemciye iletmek işe yarıyor