Laptopu buz ile soğutmak

Nikola.Tesla

Hectopat
Yaz aylarında laptop ısınma sorunu hepimizin bildiği bir şey. Laptopumu kullanırken köşelerine kitap koyup yükselterek fanın daha fazla hava almasını sağlıyorum fakat bazen bu da yeterli olmuyor. Acaba fanın hava aldığı kısıma denk gelecek şekilde küçük bir kaba buz koysam bilgisayar içinde nemlenme olur mu?

Yaz aylarında laptop ısınma sorunu hepimizin bildiği bir şey. Laptopumu kullanırken köşelerine kitap koyup yükselterek fanın daha fazla hava almasını sağlıyorum fakat bazen bu da yeterli olmuyor. Acaba fanın hava aldığı kısıma denk gelecek şekilde küçük bir kaba buz koysam bilgisayar içinde nemlenme olur mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.
Benim önerim direkt buz değil de buzluktaki kare su kablarından dene ya da videodaki gibi soğutucu al.

Yıllar geçtikçe fan yuvaları tozla dolan ve artık hava sirkülasyonu sağlayamamaktan aşırı ısınan laptopların altına buz koyanlar ve hatta buz koymayı başkalarına tavsiye verip teşvik edenler var. Buzlar eriyip sıcaklıkla buharlaşıyor ve laptop'un altından anakarta su taneciklerine dönüşüyor sonra al başına belayı KESİNLİKLE YAPMAYIN.

Buzları buzdolabı poşeti gibi bir şey içine koyup belli yerlerden kasaya temas ettirebilirsin, bu buzun ilk etapta etrafına yayacağı serinlik kadar etkili olmasa da bileşenlerinin sağlığı açısından daha mantıklı olur.

Oksitlenme ihtimali var dostum. Elektronik cihazın sıvı ile teması sorun oluşturma ihtimalini yükseltir.

ben laptopun alına buz değilde jel soğutucu kullanıyorum ama jeli çoraba koyup öyle bilgisayar altına üç uzun tıbbi soğutucu eczanede satılanından yada buz aküsü kullanıyorum işe yarıyor her ne kullanıyorsanız bu yöntemde buz jeli yada buz kalıbı (akü) çorap geçirin terlemeyi çorap alır sonuçta fanın yaptığı bakır iletkeni soğutmak bakır iletkende soğugu işlemciye iletmek işe yarıyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı