Laptopu prizde sürekli en iyi performans modunda kullanmak sorun çıkarır mı?

coldplay

Hectopat
Dizüstü bilgisayarı prize takılı sürekli en iyi performans modunda kullanmak zararlı mıdır? Bir yerde duymuştum sürekli en iyi performans veya en yüksek performans modunda kullanılırsa pile zarar verebilir diye ama prize takılı şekilde en iyi performansı sürekli kullanmak ne sonuç oluşturur?

Yaklaşık 5-6 senedir Performans modunda ve prizde kullanıyorum. Bir sorun vs asla olmadı. Ayrıca Performans modunu prize takılı kullanmak asla pile zarar vermez aksine korur.

Öncelikle şuan için bilgisayarı nasıl en yüksek performans modunda kullanabilirsin veya en yüksek performans açılır bilmiyorum ama bir laptopu normal şekilde pili takılı halde kullanman gerekir. Pili çıkarman laptopun anakartına veya laptopun elektriksel (besleme diye bildiğimiz) kısmına zarar verecektir. Şarj kablosundaki adaptör prizden aldığın akımı dengeler, laptopun pili ise laptopa girişteki ve aktif çalışma esnasındaki elektriksel aktiviteyi dengeler. Pil takılı kullanmazsan da bu defa laptop arızalanır, hasar görür. Öte yandan pilde kullansan da pil zamanla bitecek/bozulacaktır. Pil' de bilmek istediğiniz birşey varsa, pili üretenin veya laptopuna koyanın; ne kadar kaliteli pil kullandığını veya ürettiğini bilmek. Bunu iş bilenlere veya deneyimleyenlere sorabilirsiniz. Pil ne kadar kaliteli olursa o kadar uzun süre sorunsuz kullanırsınız ve her pilde olduğu gibi bu pil de biter. Normal bir pilden bahsediyorum extreme bir pilden değil. Öte yandan yanlış bilmiyorsam pillerin de artık uzun süre dayanması adına aşırı dolumu önlemek ve kullanım ömrünü arttırmak için akıllı sarj özelliği veya sarj limitleyici özelliği var. Eskilerde bu da yok idi. Artık dünya elektronik çöplüğüne dönmesin diye de çalışmalar var. Yoksa piller de az maliyetli şeyler değiller. Hele ki en sağlam pili yapan firmalar çok azınlıkta. Laptopun herşeyinin garantisi olur ama pilinin sabit bir garantisi olmaz. Kullanımınıza ve bilgisayarı başladığınız prizdeki akım/voltaj gibi şeylere bağlı. Bu da dolaylı olarak evin elektrik tesisatına. Dengesiz akımlar için akım sabitleyici veya dengeleyici kullanabilirsiniz. Tabii ki bunların sonunda cihazı pilde kullanmak ve maksimum performansı almak daha doğal olacaktır. Fakat performans / oyun cihazlarını prize bağlı kullanmaz iseniz benim tecrübemle öğrendiğim şey kasmaların olacağı. Masaüstüne normal işlere dahi kullanamayacaksınızdır. Ya da belki marka ile alakalıydı. Pil; laptoplarda en çok arızalanan donanımdır. Bu da laptop piyasasında normaldir. En iyi paraları ister.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı