Çözüldü Laptopu prize takılınca ısınıp takılmaya başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tekno120

Picopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
HDD 1TB (wdc wd10spzx-60z10t0)
Ekran kartı
Amd Radeon(TM) Vega 3 Graphics
Anakart
Hp 15-AF Anakart LA-C811P
İşlemci
AMD Ryzen 3 3200U
Bilgisayarımı pilde kullanırken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum fakat bilgisayarı prize takınca kasma ve Isınma sıkıntıları başlıyor.

Çözüm
Garantisi bitti zaten, dediğinizi deneyeceğim.

Tamamdır. Zaten genelde ya kablo çıkarma işlemi olur ya da direkt kablosuz takmalı bir işlem vardır. Tabii sizin bilginiz vardır belki ama yine de diyeyim asla batarya takılı iken diğer donanımlara dokunmayın. Veya farklı bir işlem yapmayın. Sadece bataryayı çıkarıp kasayı vidalarını takmayabilirsiniz denemek için adaptör takın ve deneyin. Eğer ısınma veya donma problemleri ortadan kalktıysa zaten sorun bataryadan demektir.
Isınması normal ancak biraz fazla ısındığı için takılıyor olabilir sıcaklıkları kontrol edin.
Dediğiniz gibi çok fazla ısınıyor fakat bu olay yavaş yavaş gerçekleşmiyor en fazla 1 dakikada donma gibi sıkıntılar başlıyor işin ilginç tarafı prizden çektikten 1-2 dakika sonra normal haline geri dönüyor

Dediğiniz gibi çok fazla ısınıyor fakat bu olay yavaş yavaş gerçekleşmiyor en fazla 1 dakikada donma gibi sıkıntılar başlıyor işin ilginç tarafı prizden çektikten 1-2 dakika sonra normal haline geri dönüyor.

Kullandığınız adaptör ile ilgili bir problem olması muhtemel orijinal mi kullanıyorsunuz? Voltaj akım değerleri uyumlu mu bilgisayar ile? Kontrol etmek gerekiyor.

Kullandığınız adaptör ile ilgili bir problem olması muhtemel orijinal mi kullanıyorsunuz? Voltaj akım değerleri uyumlu mu bilgisayar ile? Kontrol etmek gerekiyor.
Evet kullandığım adaptör orijinal fakat adaptördeki voltaj değerlerini nasıl ölçeceğim hakkında fikrim yok

Evet kullandığım adaptör orijinal fakat adaptördeki voltaj değerlerini nasıl ölçeceğim hakkında bir fikrim yok.

Ölçmene gerek yok. Arkasında yazar laptop ile uyumlu mu ona bakın veya yazın ben kontrol edeyim. Aslında ölçmeye gerek yok dediğime bakmayın uyumsuzluk sorunu da olabilir. Kısa devre yapsa bir daha hiç çalışmaz aslında. Siz 1 dakika sonra düzeliyor deyince değişti. Birde eğer batarya çıkıyor ise çıkarın sadece prizde çalıştırmaya çalışın. Bakalım sorun çözülüyor mü.

Ölçmene gerek yok. Arkasında yazar laptop ile uyumlu mu ona bakın veya yazın ben kontrol edeyim. Aslında ölçmeye gerek yok dediğime bakmayın uyumsuzluk sorunu da olabilir. Kısa devre yapsa bir daha hiç çalışmaz aslında. Siz 1 dakika sonra düzeliyor deyince değişti. Bir de eğer batarya çıkıyor ise çıkarın sadece prizde çalıştırmaya çalışın. Bakalım sorun çözülüyor mü?

Maalesef bataryayı çıkartamıyorum. Adaptörde yazan değer 65W, bilgisayar modelim ise HP laptop 15-DB1xxx fakat aynı kutudan çıkan bilgisayar ile adaptörün voltaj değerinin farklı olacağını düşünmüyorum, ölçüm için önerebileceğiniz program var mı? Belki adaptör hasar almıştır.

Maalesef bataryayı çıkartamıyorum. Adaptörde yazan değer 65W, bilgisayar modelim ise HP laptop 15-DB1xxx fakat aynı kutudan çıkan bilgisayar ile adaptörün voltaj değerinin farklı olacağını düşünmüyorum, ölçüm için önerebileceğiniz program var mı? Belki adaptör hasar almıştır.

Yazılım ile ölçüm yapılmıyor diye biliyorum. Aslında siz de haklısınız orijinal dediğiniz aklımdan çıkmış. :) batarya sorunu da olabiliyor bu tip durumlar. Eğer garantisi yok ise batarya çıkarma işlemi oldukça basittir. Şahsen benim kullandığım adaptör de 65watt değerine sahip. Yani 19v 3.42amper. Zaten aynı hesaba denk geliyor.

Yazılım ile ölçüm yapılmıyor diye biliyorum. Aslında siz de haklısınız orijinal dediğiniz aklımdan çıkmış. :) batarya sorunu da olabiliyor bu tip durumlar. Eğer garantisi yok ise batarya çıkarma işlemi oldukça basittir. Şahsen benim kullandığım adaptör de 65watt değerine sahip. Yani 19v 3.42amper. Zaten aynı hesaba denk geliyor.
Bataryayı çıkarma işlemi bu durumu düzeltebilir mi? yeni batarya almak veya tamir ettirmek sorunu çözebilir mi çünkü bataryaya ihtiyacım var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı