Laptopu şarjda kullanmak zararlı mı?

%80'e kilitlediyseniz bir sey olmaz. %100 doldurarak sarjda uzun uzun kullanmayin yeter.

Bilgisayarımın şarjını %80'e sabitleyip şarjda kullanıyorum. Uzun vadede pil ömrümü olumsuz yönde etkiler mi? Li-polimer batarya bu arada.
%100 de hic cikarmadan kullan ,cikarmadan kullan derken sadece laptop acikken sarjda olsun yani.
2 hafta sonra ise %20 olana kadar kullan sonra sarja tak ,tekrar ayni donguyu devam ettir.

Bilgisayarımın şarjını %80'e sabitleyip şarjda kullanıyorum. Uzun vadede pil ömrümü olumsuz yönde etkiler mi? Li-polimer batarya bu arada.

Aslinda zararli değil cogu insan zararli diyor buradaki mantik pili tam şarj ettikten sonra pil şarj aliyor gibi gozukur almaz pil gucunu burada ekran kartina iletmez aksine ekran kartina islemciye gucunu ileten direk elektrigi alan yerden yani şarjdan olur o yüzden pil sagligina cok bir etki etmez gene de Acer kullaniyorsaniz daha kolay tabii senselerden %80'e kilitleyebilirsiniz.

Gerekmedikçe asla şarjdan çıkarma. 1-2 haftada bir pili boşalt diye saçma sapan bilgilere kanma. Pil ne kadar az döngüye girerse o kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Zaten çoğu cihaz kendini tamamen doldurmaz. Mesela benim laptop 97-98'e kadar gelip şarj almayı kesiyor.

Kısacası gerekmedikçe şarjdan çıkarma.

Gerekmedikçe asla şarjdan çıkarma. 1-2 haftada bir pili boşalt diye saçma sapan bilgilere kanma. Pil ne kadar az döngüye girerse o kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Zaten çoğu cihaz kendini tamamen doldurmaz. Mesela benim laptop 97-98'e kadar gelip şarj almayı kesiyor.

Kısacası gerekmedikçe şarjdan çıkarma.
Sizin laptop nedir hocam forumda en merak ettiğim şey bu :D

Sizin laptop nedir hocam forumda en merak ettiğim şey bu :D

Lenovo IdeaPad Gaming 3. 2020 de almıştım. Ancak şu an kullanmıyorum. Bir sorunu yok. Batarya ömrü halen 90. Çünkü 1-2 haftada doldur boşalt gibi zırva bilgilerle kullanmadım bu cihazı.

Lenovo IdeaPad Gaming 3. 2020 de almıştım. Ancak şu an kullanmıyorum. Bir sorunu yok. Batarya ömrü halen 90. Çünkü 1-2 haftada doldur boşalt gibi zırva bilgilerle kullanmadım bu cihazı.
Benim Victus 16 1011NT'de aynı şekilde 2.5 yıldır %10 civarı aşındı hiçbir batarya ömrü uzatma safsatasıyla uğraşmadığım için. Faydadan çok zararları oluyor açıkçası.

Pil bakım modunda kullanıyorum ve şu ana kadar hiç aşınma veya zarar gibi bir durumla karşılaşmadım. Naçizane tavsiyem pil bakım modunu açıp şarjda kullanmanız, daha faydalı ve uzun ömürlü olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı