Laptopu şarjda kullanmak zararlı mı?

Gerekmedikçe asla şarjdan çıkarma. 1-2 haftada bir pili boşalt diye saçma sapan bilgilere kanma. Pil ne kadar az döngüye girerse o kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Zaten çoğu cihaz kendini tamamen doldurmaz. Mesela benim laptop 97-98'e kadar gelip şarj almayı kesiyor.

Kısacası gerekmedikçe şarjdan çıkarma.

Pilin dongusunun suresi degil istikrari onemli. Suresi çok da az olmamali tabii. Yogun kullanan biri 2 haftada bir duzenli olarak 3 ya da 4'te olur kullanima gore, şarj dongusunu anlattigim sekilde uygulayabilir. Bir de oyle bir anlatmissin ki "bu bilgilere kanma" gibi. Pil konusunda her marka her versiyon farkli tepki verebilir. Benim anlattigim yontem bazilari icin iyi bazilari icin ise etkisiz olabilir. Senin anlattiginda oyle. Sen Acer'e tak sarji veya Victus'a ya da Monster'da olur, yogun kullanan biri tost makinesina cevirir laptopu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pilin dongusunun suresi degil istikrari onemli. Suresi çok da az olmamali tabii. Yogun kullanan biri 2 haftada bir duzenli olarak 3 ya da 4'te olur kullanima gore, şarj dongusunu anlattigim sekilde uygulayabilir. Bir de oyle bir anlatmissin ki "bu bilgilere kanma" gibi. Pil konusunda her marka her versiyon farkli tepki verebilir. Benim anlattigim yontem bazilari icin iyi bazilari icin ise etkisiz olabilir. Senin anlattiginda oyle. Sen Acer'e tak sarji veya Victus'a ya da Monster'da olur, yogun kullanan biri tost makinesina cevirir laptopu.

Döngüsü önemli arkadaşım sizin mükemmel yönteminiz ile kullandı cihazı 4 yılda patates oldu batarya. Benim 5 yıllık hala ömrü 90. ben saçma yöntemleri uygulamadım.

Piyasadaki çoğu batarya tam şarj döngüsünde yırtılıyor. Yani mAH değeri kaybı yaşıyor, çok spesifik bir modelde dediğiniz işe yaraması çok önemli değil çünkü çoğu telefon, tablet ve laptop için zararlı.
Şarj uygulamalarında da ne kadar yırtılma olduğu teorik olarak gözükmekte.

Lenovo IdeaPad Gaming 3. 2020 de almıştım. Ancak şu an kullanmıyorum. Bir sorunu yok. Batarya ömrü halen 90. çünkü 1-2 haftada doldur boşalt gibi zırva bilgilerle kullanmadım bu cihazı.

Gerekmedikçe asla şarjdan çıkarma. 1-2 haftada bir pili boşalt diye saçma sapan bilgilere kanma. Pil ne kadar az döngüye girerse o kadar sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Zaten çoğu cihaz kendini tamamen doldurmaz. Mesela benim laptop 97-98'e kadar gelip şarj almayı kesiyor.

Kısacası gerekmedikçe şarjdan çıkarma.

Aynen hiç cikarma kardesim sarjdan, cikarinca ne olca.

%100 de hiç cikarmadan kullan, cikarmadan kullan derken sadece laptop acikken şarjda olsun yani.
2 hafta sonra ise %20 olana kadar kullan sonra sarja tak, tekrar ayni donguyu devam ettir.

Bundan daha fazla linç yiyen bir yorum var midir acaba.

Döngüsü önemli arkadaşım sizin mükemmel yönteminiz ile kullandı cihazı 4 yılda patates oldu batarya. Benim 5 yıllık hala ömrü 90. ben saçma yöntemleri uygulamadım.

Tek etken şarj istikrari degil ki pil omrunu etkileyen. Ne kadar kullandin nasıl kullandin en yuksek performanstami kullandin, bir sürü etken var.

Hocam ben bilgisayarımı hiç şarjdan çıkarmadan yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Şuan bilgisayar şarjı çektikten 10 saniye sonra kapanıyor.
Hocam ful sarjda kullanmak her zaman dogru veya her zaman yanlis diyemeyiz zaten,mesela siz benim linclenen yorumumu okudunuzmu, adam diyorki hic sarjdan cikarma ,e sonuc ne olacak ,siz demissiniz burda ,acaba 2 siz belli bir periyotta sarj dongusunde kullansaydiniz tamamen sarjda takili kalmasi yerine acaba nasil bir sonuc olurdu, ister istemez batarya erir ama 10 saniye degilde 30 dk sonra falan kapanirdi.

Hocam ful sarjda kullanmak her zaman dogru veya her zaman yanlis diyemeyiz zaten,mesela siz benim linclenen yorumumu okudunuzmu, adam diyorki hic sarjdan cikarma ,e sonuc ne olacak ,siz demissiniz burda ,acaba 2 siz belli bir periyotta sarj dongusunde kullansaydiniz tamamen sarjda takili kalmasi yerine acaba nasil bir sonuc olurdu, ister istemez batarya erir ama 10 saniye degilde 30 dk sonra falan kapanirdi.
Aslında sizinde önceki yazıda söylediğiniz gibi birden fazla etken söz konusu burda. Şimdi ben yıllarca bilgisayardan yüksek fps li oyunlar oynadım şarjıda hiç çıkarmayınca otomaitk olarak pil ömrü mahfoldu. Ama şarjı kısa vadede bilgisayarda takılı bırakmanın sorun olacağını düşünmüyorum. Mesela oyun oynarken oynadığımız süre boyunca şarjdan çıkarmayıp sorasında işimiz bittiğinde bilgisayar açık da olsa kapalı da olsa şarjdan çıkarmamızın bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Tabi şarjı %100 doldurup öyle çıkarırsak. Daha sonrasında günlük kullanımda şarj bittikçe takılır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı