Laptopu servise gönderirken dosyalar silinmeli mi?

wherwismymnd

Centipat
İyi sosyaller, 4 ay önce laptop satın almıştım ama laptopun pil sağlığı %84.9 olarak geldi. Pil kalibrasyonu falan işe yaramadı servise mail attığımda ise bilirkişi incelemesi için servise gönderilmesi istendi. Servise gönderirken dosyaları silmeli miyim? Eğer değişim yaparlarsa laptopu bana geri göndermeden mi değişim yaparlar yoksa geri gönderirler ben istediğim zaman mı değişim yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller, 4 ay önce laptop satın almıştım ama laptopun pil sağlığı %84.9 olarak geldi. Pil kalibrasyonu falan işe yaramadı servise mail attığımda isebilirkişi incelemesi için servise gönderilmesi istendi. Servise gönderirken dosyaları silmeli miyim? Eğer değişim yaparlarsa laptopu bana geri göndermeden mi değişim yaparlar yoksa geri gönderirler ben istediğim zaman mı değişim yapabilirim?

Verilerinizi silmenize gerek yok açıp verilerinize bakmazlar ama verilerinizin silinme ihtimali var o yüzden yedekleyip öyle verin.

Geri göndermeden değişim yaparlar. Bende öyle oldu. Verileri de silme izni isteyebiliyorlar veya izin istemeden silebiliyor bazı markalar. Ona göre yedeğinizi alın. Konu pil ise ben sıfırlayacaklarını sanmam gerçi. Cihazı değil tek pili de değiştirirlerse belki sorun olmaz.

Geri göndermeden değişim yaparlar. Bende öyle oldu. Verileri de silme izni isteyebiliyorlar veya izin istemeden silebiliyor bazı markalar. Ona göre yedeğinizi alın. Konu pil ise ben sıfırlayacaklarını sanmam gerçi. Cihazı değil tek pili de değiştirirlerse belki sorun olmaz.
Sizce göndermeme gerek var mı? Laptopu sadece şarjda kullanıyorum. Performans konusunda etkiler diye göndermeyi düşündüm.

Sizden bilgisayar şifrenizi isteyebilirler duruma göre, bazen test yapmaları gerekebiliyor ve doğal olarak Windows'a erişmek istiyorlar. Onun dışında bazı servisler, özellikle eskiden, direkt format atıp geçiyorlardı kontrol etmeden. Başıma gelmişti zamanında, bu durumu her daim göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Sizce göndermeme gerek var mı? Laptopu sadece şarjda kullanıyorum. Performans konusunda etkiler diye göndermeyi düşündüm.

Gönderin derim. Kullanılmış falan çıkmasın laptop. SSD'ye falan bakın, ne kadar kullanılmış bir görün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı