Çözüldü Laptopu sürekli şarjda kullanmak problem yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

itekeli

Femtopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Ben laptopu hep şarjda kullanıyorum bir sıkıntı olur mu? Şarjda kullanmasam donanımdan dolayı hemen bitiyor.
Sistem:
CPU: AMD Ryzen 5 7235HS.
GPU: NVIDIA RTX 3050.
RAM: 24 GB DDR5.

Çözüm
Yeni nesil laptoplar şarjda kullanıma uygun şekilde tasarlanıyor. Şarjda kullanmanızın bir zararı yok. Çıkarmak zorunda değilsiniz. Bataryaların yapısı gereği ister şarjda kullanın ister şarja takmadan kullanın eninde sonunda ömrü tükenecektir.
Ben hafta da bir şarjdan cıkarıyorum %20'ye kadar düşürüp sonra takıp şarj ediyorum veya oyun oynamıyorsam %80 sabitliyorum öyle kullanıyorum tavsiye ederim.

Teşekkür ederim hepinize peki ya akıllı şarj var Lenovo Vantage de o neişer yarar.
Ve ben laptopu kapattığımda şarjı söküyorum.

%55-60 arasına sabitleyerek bataryanın tam dolmasına engel oluyor ve pil ömrünü ciddi şekilde uzatıyor. Mesela ben aldığımdan (2.5 yıl) beri o ayar açık şekilde şarjda kullanıyorum 60W olan pil sadece 58W a düştü.

%55-60 arasına sabitleyerek bataryanın tam dolmasına engel oluyor ve pil ömrünü ciddi şekilde uzatıyor. Mesela ben aldığımdan (2.5 yıl) beri o ayar açık şekilde şarjda kullanıyorum 60W olan pil sadece 58W a düştü.

Bende öyle seçenek yok açınca sadece 80e kadar dolduruyor ama 75 altına düşmüyor sürekli şarj yapıyor bir iniyor bir çıkıyor bu zarar vermezmi.

Laptop bataryalarının uzun süre %100 şarjda durması ömründen yediği için bu şekilde %80'e veya %55-60 arasına sabitleyen yazılımlar koyuyor üreticiler. Bataryaya bir zararı olmaz daha faydası olur.
Bende öyle seçenek yok açınca sadece 80e kadar dolduruyor ama 75 altına düşmüyor sürekli şarj yapıyor bir iniyor bir çıkıyor bu zarar vermezmi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı