Laptopu sürekli şarjda kullanmak zararlı mı?

Fover

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro V15 | NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB Laptop GPU | 13. Nesil Intel Core i5-13420h | 8GB RAM | 512 GB SSD
Acer Nitro V15 kullanıyorum. Şarjı 1.30 saat dayanıyor bende o yüzden genelde şarjda kullanıyorum. NitroSense uygulamasında şarjı %80 dolum sınırı moduna aldım.
Pil ömrüne bir şey olur mu?

Hocam oyuncu laptopları prize takılıyken gücü prizden alıyor. Özellikle bilgisayarı yoracak şeyler yaparken şarjda kullanmak en mantıklısı.

Acer Nitro V15 kullanıyorum. Şarjı 1.30 saat dayanıyor bende o yüzden genelde şarjda kullanıyorum. NitroSense uygulamasında şarjı %80 dolum sınırı moduna aldım.
Pil ömrüne bir şey olur mu?

Saati uzatmak istiyorsan ayar çekmen lazım Acer Nitro 5 modelinde 5 saat dayanıyor ama ayar yapmıştım. Ayardan önce benim de 2 saat falandı.

Saati uzatmak istiyorsan ayar çekmen lazım Acer Nitro 5 modelinde 5 saat dayanıyor ama ayar yapmıştım. Ayardan önce benim de 2 saat falandı.
Ayarı söylersen mutlu olurum

Ayarı söylersen mutlu olurum.

Bu rehberi uygulayıp arka plan uygulamaları ve başlangıç uygulamalarını kapatmıştım.

Bu rehberi uygulayıp arka plan uygulamaları ve başlangıç uygulamalarını kapatmıştım.

Link için teşekkür ederim. Bu ayarların hepsi oyun perfornmansını fazlasıyla düşüreceği için şarjda kullanmayı tercih edeceğim. 😁

Ayarı söylersen mutlu olurum
60HZ e çekin, parlaklık düşürün, pil tasarrufu modunu açın, harici gpu kullanılıyorsa devre dışı bırakın, arkada çalışan gereksiz uygulamaları kapatın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı