Laptopu sürekli şarjda kullanmak zararlı mı?

Yeni nesil bir cihaz kullanıyorsan bataryana zarar vermez zaten dolmayı bırakıyor diyeyim sana kabaca 100 olunca.

Yok hocam bir iş yapınca 99 düşüyor ve yeniden dolması için şarj alıyor ve bu döngüde ömründen yiyor ama yeni bilgisayar olduğu için en az 1-2 yıl rahat götürür.

Evdeyken her zaman prize bağlı kullandım. 12 yıllık laptop pil gücündeyken hala 1.5 saati rahat çıkıyor.

Batarya doluysa laptop kapalıyken prizde kalmamasına dikkat edin.

HP Victus model laptopumu daha iyi performans için her zaman şarja takılı şekilde kullanıyorum. Bu durum laptopumun bataryasına veya herhangi bir bileşenine zarar verir mi? Veya bataryasını yıprandığı zaman yenisiyle değiştirebilir miyim?
Oyun oynarken şarja takın tabii. İsteğe bağlı günlük kullanımlarda da kullanabilirsiniz ama günlük kullanımlarda ağır işlemler yapmıyorsanız şarja takmanıza gerek yok.

Evdeyken her zaman prize bağlı kullandım. 12 yıllık laptop pil gücündeyken hala 1.5 saati rahat çıkıyor.

Batarya doluysa laptop kapalıyken prizde kalmamasına dikkat edin.

Hocam 2014 bilgisayarı normal webde gezince en az 3 saat gidiyor pili zaten ben şarjda kullanmıyorum eski bilgisayar olduğu için işim olunca pili çıkartıb kullanıyorum eski laptop için böylesi daha sağlıklı bence.

Doğru kullanma yöntemi o şekilde. Oyuncu laptopları sadece taşıması kolay olsun diye üretilir aslında, pildeki performansları berbattır çünkü.
Ama sürekli şarjda kullanmak şarj makinesinin bataryasını öldürmezmi benim 2 yıl boyunca prizde kaldı takılı kullandım şarj makinesinin bataryası bitti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı