Laptopu sürekli şarjda kullanmanın zararı var mı?

Şarj değeri %100 olduğunda akım otomatik kesilir ve bataryaya zarar vermez. Aksine bataryayı boşaltıp tekrar doldurman ömrünü kısaltır.

Ömrünü nereden öğrendiniz?

Gaming laptop ama sadece oyunlarda değil günlük kullanımda video vs. izlerken de şarjda kullanıyorum.

Reiz Ben günün 12 saati şarjda kullanıyorum. Bataryayı prizden çekince 2 dk dayanmıyor. Ve benimki oyun laptopu değil. Ve eğer şarjda kullanmazsan tak çıkar yorarsın pili. O yüzden şarjda kullan keyfine bak. (Sakın bataryayı söküp kullanma. Çünkü hafif bir elektrik dalgasında (gidip gelmesinde vb.) Anakart yanar)

Laptopu sürekli şarjda kullandığım için 4 saatlik olan ömrü 1 saate indi. Tavsiye etmem bunu yapmanızı.

Bende de aynı durumu yaşıyorum. Bataryayı çıkarıp kullanın bence. Gömülü bataryaların bir tuşu oluyor altta her modelde var mı bilmiyorum. Oradan akışı kesebilirsiniz.

Laptopun garantisi var söküp bataryayı çıkarma imkanım yok.

Sökme zaten bir yanlış akımda anakartı yakarsın.

Bende de aynı durumu yaşıyorum. Bataryayı çıkarıp kullanın bence. Gömülü bataryaların bir tuşu oluyor altta her modelde var mı bilmiyorum. Oradan akışı kesebilirsiniz.

Kardeşim söküp kullanırsan anakartı yakma ihtimalin var. Pilden olmayayım diye anakartan olursun.

Bende de aynı durumu yaşıyorum. Bataryayı çıkarıp kullanın bence. Gömülü bataryaların bir tuşu oluyor altta her modelde var mı bilmiyorum. Oradan akışı kesebilirsiniz
2000TL'lik pile zarar gelmesin diye olası bir anakart yanmasının ortamını hazırlamak baya mantıklı :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı