Laptopu Suya Koymak

Sıvı veya hava veya farklı soğutma sistemlerini incele. Mantık aynıdır, değişmez. ""Isıyı taşı ve yok et""

Senin yapmaya çalıştığın şeyde ısı hava soğutma bloğu ile soğutma bloğunun yapraklarına dağılacaktır. Oradan da yalıtkan suya, elektriği iletmediğini biliyoruz. Peki ya ısıyı ne derece iyi iletiyor bunu biliyor muyuz? Bunu bir araştır önce.

İkincisi ısı yavaş da olsa dağılsa bile yok edilmiyor bir kaynakta, var olan ısı sürekli akvaryumun içerisine depolanıyor. Yeteri kadar büyük bir akvaryum olmazsa yalıtkan sıvının ısısı git gide artar.

Mantıklı bir tarafı olsa zaten karşı çıkmayız :) Mantıksız olduğunun sen de farkındasın. Eğer zamanın bolsa ve kafandaki projeyi gerçekleştirmek istiyorsan buyur dene, bizleri de haberdar et.

Çok iyi noktalara değinmişsiniz hocam düşünce tarzı güzel sorular süper sorduğunuz soruların cevabını bulmadan devam etmemeliyim. Tamda elimdeki akvaryumun boyunu kısaltacaktım yarın camcıda danışmam iyi olmuş.
Mutlaka resim bekliyorum bak senden :) Merak ettim, eğlenelim biraz madem kafaya taktın, yapacaksın :)

Aç buzdolabının kapağını, koy onun rafına oyna püfür püfür. Suya koymak nedir. :D

Aslında ilk başta onuda düşünmüştüm, mini buzdolabı alıp içine yerleştirecektim ama masrafı çok olacaktı. Sonra peltier ile denemeyi düşündüm ama oda fazla soğutma sağlamaz kullanışlı değil soğutmaz dediler. Fakat su fikrini hala düşünüyorum okuldan geldim hala BilgisayarKurdu nun sorularını düşünüyorum onlara çözüm bulmam gerek aklıma kullanacağım kabın arka ve yan kısımlarını ince alüminyum levhalar var terasta onlardan yapmak geldi bu sayede su daha hızlı bir şekilde oda sıcaklığına iner diye düşündüm ama hala bu yetmez diye düşünüyorum açığa çıkacak ısıyı da tam bilemiyorum hani olay ketle mantığına dönmesin içindeki su 2 dk sonra kaynamasın istiyorum.

@BilgisayarKurdu hocam sorularınızdan birini araştırdım suyun ısı iletkenliği sorun yaratmayacak ısınan su fazla durmadan fanın da etkisi ile tüm ortama yayılıyor ve ısı büyük oranda dağılıyor kabın içine bu olayı hızlandırmak için ek fan eklememi önerdiler, tek sorunum dediğiniz gibi suyun soğumasını sağlamak.

Son düzenleme:
Merak etmeyin hocam denemelerimi yazın sonuna doğru yapacağım zaten yeni bilgisayar istiyorum bir bahane olur bozulursa belki şimdi denek olarak saf suda çalışıyor mu diye Java telefon var onu kullanırım.:D

Laptop'un DVD yerini söküp ufak bir soğutma sistemi kurabilirsin.
Laptopun DVD yerine sığacak bir soğutma yapabilir miyim bilmiyorum zaten oraya bir soğutma yapsam da 100 derecelik karta bu ne kadar etki eder oda malum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı