Çözüldü Laptopun adaptörü monitör için kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sinan5356

Centipat
Daha fazla  
Küçük olan monitörümün adaptörü. Eğer laptop için olanı monitörüm için kullansam monitörüme zarar gelir mi? ChatGPT'ye sorduğumda V'ler aynı olduğu için bir şey olmaz diyor fakat amperler farklı. İyi Sosyaller.

IMG-20250914-WA0047.jpeg

IMG-20250914-WA0051.jpeg

Çözüm
Öncelikle voltaj aynı olduğu için problem olmaz. Voltaj değeri önemli burada. Amper değeri fazla olması zararlı değil aksine daha iyi. Adaptör ısınmasına ve tam yükte kullanılmamasına neden olur. Bu da iyi bir durum. Bu bozma olayı adaptör kalitesine ve monitör bağlı bir durum. Normal şartlarda voltaj aynı olan cihaz ve adaptörlerde amper fazla olmasından sıkıntı yaşanmaz. Adaptör değiştirme ihtiyacı neden duydun? Monitör nedir? Küçük olanı laptop için takarsan verim alamazsın. Cihazın istediği amper sağlanamadığından dolayı bu sefer o adaptör fazla ısınır ve işlemlerin kısıtlanır. Sonuçta baktığın zaman mantık olarak büyük adaptörden küçük adaptör geçiyorsun cihaz bundan ciddi şekilde etkilenir. O nedenle laptop orijinal adaptörü veya voltaj ve amper değeri neyse özellikle amper değerinde düşük olmaması gerek.
Laptop açılırken tetik alması için adaptör ihtiyaç duyduğundan dolayı mı kullanmıyorsun sonrasında adaptörü. Onun dışında öyle ama teknoloji işi olduğundan dolayı marka olarak da çok bakmamak lazım. Onun haricinde çıkar tak yapmakta sıkıntı yok. Ama benim önerim priz çoğaltıcı yapmak daha sağlıklı olur hem uğraşmamış olursun. Hem de performans kaybı yaşamazsın laptopta tak çıkar yaptığından dolayı.

Demek istediğinizi anlayamadım tam ama laptop şarj olmadan çalışmıyor, 3'lü bir çoğaltıcı var ama yeterli olmuyor. Laptopun aslında şu an masaüstü pcmden bir farkı yok fakat laptopu daha eğitim amaçlı kullanıyorum, Linux falan indirdim. Arada masaüstü PC'mi de kullandığım için monitörden de feragat etmek istemedim. Umarım açıklayabildim yorucu bir gündü 🙂

Demek istediğinizi anlayamadım tam ama laptop şarj olmadan çalışmıyor, 3'lü bir çoğaltıcı var ama yeterli olmuyor. Laptopun aslında şu an masaüstü pcmden bir farkı yok fakat laptopu daha eğitim amaçlı kullanıyorum, Linux falan indirdim. Arada masaüstü PC'mi de kullandığım için monitörden de feragat etmek istemedim. Umarım açıklayabildim yorucu bir gündü 🙂

Anladım hocam sıkıntı yok kullanılabilir. Bu tarz durumlarda bende en sağlıklı olan priz cogaltıcı öneririm. 3 yetmezse en az 5-6. ama onda da mutlaka kaliteli markalardan viko APC gibi. Onun haricinde size kolaylıklar diliyorum. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı