Laptopun pil değerleri normal mi?

ogulcan97

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ikinci el bir laptop alacağım. Pil değerleri böyleymiş. 4 ay kullanılmış sizce değerler nasıl?

A2343CC1-F63D-4B05-AF14-FB97D49A695A.jpeg

ASUS vivabook 15 X512'da modeli. Kötü mü değerleri :( nasıl olması gerek normalde. Yıpranma payı falan az gibi geldi bana sonuçta ikinci el.

Cihazı sürekli batarya takılı ve prize bağlı kullanıyorsanız normal(özellikle benim gibi günler boyu açık bir şekilde prizde çalıştırıyorsanız), benim de %20 civarlarındaydı. Bataryayı çıkarma şansınız varsa, çıkarıp öyle prize bağlı olarak kullanın. Tabi bunu yeni cihaz alırsanız veya bataryayı değiştirirseniz tavsiye ederim. Bu bataryayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat prize bağlı değilken çok uzun süre açık kalamaz diye tahmin ediyorum.

80-90 olması gereken hangisi kusura bakmayın tam anlamadım?

Batarya yıpranması bölümünden bahsediyor olmalılar.

Bence yıpranma değeri gayet iyi. Dört ayda 37.130'dan 35.073 mWh'a düşmüş. Bataryada problem yok gibi. Bu arada bilgisayarın bataryasını söküp kullanmak gibi bir çılgınlık yapmayın. O batarya aynı zamanda bilgisayarı korumak için var. 300-350₺ değerinde bir batarya için bilgisayardan olmak var. Kimyası gereği batarya eninde sonunda ölecek ne yaparsanız yapın. Batarya öldüğünde verirsiniz parasını 3-4 sene daha kullanırsınız. Bu arada diğer testleri de yapın, disk sağlığı, RAM kontrolü, AIDA64 stability testi ile ısı değerlerini de kontrol edin. Hayırlı olsun.

Batarya yıpranması bölümünden bahsediyor olmalılar.
O bölüm %80-90 olmuş olsaydı batarya mefta olurdu. Bence arkadaşlar değeri okurken yanılıyor. Diğer batarya sağlığı programları ile karıştırıyor olabilirler.

Son düzenleme:
Bence yıpranma değeri gayet iyi. Dört ayda 37.130'dan 35.073 MWh'a düşmüş. Bataryada problem yok gibi. Bu arada bilgisayarın bataryasını söküp kullanmak gibi bir çılgınlık yapmayın. O batarya aynı zamanda bilgisayarı korumak için var. 300-350₺ değerinde bir batarya için bilgisayardan olmak var. Kimyası gereği batarya eninde sonunda ölecek ne yaparsanız yapın. Batarya öldüğünde verirsiniz parasını 3-4 sene daha kullanırsınız. Bu arada diğer testleri de yapın, disk sağlığı, RAM kontrolü, AIDA64 stability testi ile sıcaklık değerlerini de kontrol edin. Hayırlı olsun.

O bölüm %80-90 olmuş olsaydı batarya mevta olurdu. Bence arkadaşlar değeri okurken yanılıyor. Diğer batarya sağlığı programları ile karıştırıyor olabilirler.

Doğru ben yıpranma kısmını ters anlamışım. Ancak batarya her ne kadar elektrikler gidince bilgisayarın kapanmasını önleyip güç kaynağı gibi korusada, batarya performansı sürekli prizde kullanmaktan kötü etkilenecektir. Tabi bu dışarıda kullanmayanlar için çok önemli değil.

Doğru ben yıpranma kısmını ters anlamışım. Ancak batarya her ne kadar elektrikler gidince bilgisayarın kapanmasını önleyip güç kaynağı gibi korusada, batarya performansı sürekli prizde kullanmaktan kötü etkilenecektir. Tabi bu dışarıda kullanmayanlar için çok önemli değil.
Dostum anlıyorum ama bence yanlış düşünüyorsun. Şöyle örnek vermek isterim: sıfır bir araba aldınız ve hava yastıkları eskimesin diye söküp dolaba sakladınız. Bu ne kadar güvenli? Aynı durum. Kaldı ki bataryaların saklama koşulları ve bir raf ömrü vardır. Yani örneğin siz bilgisayarın bataryasını söküp odaya kaldırdınız ve uzun bir süre sonra taktınız. Değerler aynı mı kalacak sanıyorsunuz? İlk başta değerler aynı görünür fakat bir hafta sonra %30 kayıp yaşarsınız. Bir anda düşer. Yani o batarya her şekilde yıpranacak zaten. :) Batarya takılı bir şekilde de yazılımlarla, kullanım alışkanlıkları ile ömrünü uzatabilirsiniz o ayrı.

Bunu bizzat deneyimleyip, bataryayı hiç çıkarmadan kullanıp şu an prize bağlı olmadan kullanamama bağlı olarak söyledim. Kaldı ki yine benim gibi bataryası kolayca sökülüp takılamayan bir cihaz kullanıyorsanız bataryayı çıkarmak mantıklı bir seçenek olmaktan çıkıyor. Bataryayı daha verimli kullanmak için öyle bir tavsiyede bulunmuştum. Sadece ofis ve tarayıcı uygulamaları kullanan biri için batarya performansı oldukça önemlidir, her an prize bağlı kalmak istemez. Batarya sizinde dediğiniz gibi her halükarda kapasitesi düşecek olsa da örneğin telefonunuzu günlerce prizde kullanır mıydınız? Özellikle yüksek performanslı laptoplarda prize takmadan kullanmak performansı oldukça düşürecektir, buna bağlı olarak bataryayı korumak için bataryayı çıkarmak mantıklı diye düşünüyorum. Bir güç kaynağınız da varsa hiç sorun yaşamazsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı