Laptopun Pilini Çıkarıp Kullanmak

yasinetrus

Hectopat
Laptop'un performansını artırmak için pilini çıkarıp şarj kablosu takılı bir şekilde kullansam bir sorun olur mu ?

Herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum laptop şarjdayken daha performanslı çalışır.
Evet. Ani güç kesilmesi gelmesi sonucunda parçalarına zarar verebilirsiniz. Pili takılı kullanın.

Böyle bir durumla karşılaşma ihtimalinizde var fakat ben uzun süre kullandım herhangi bir kesintide cihazım arıza yapmadı birazda şans işi.

Performansına bir katkısı olmaz. Yani pil takılıyken adaptöre bağlı kullandığında, pil takılı değilken aldığın performansı alırsın. Pil ömrünü korumak gibi bir amacınız varsa, yine yanlış. Çünkü lityum pillerin belli periyotlarda %15 dolaylarına kadar kullanılıp %80 civarı şarjının bulunması daha sağlıklı. Pili çıkarıp kenara koyduğunuzda hücreler yavaş yavaş ölmeye başlayacaktır.

Ben uzun süre bataryasız kullandım. Kabloyu çıkarmamaya özen gösterirsen bir şey olmaz benimki çalışırken birkaç kere çıktı bir şey olmadı.

9 sene boyunca laptopumu bataryasını çıkartıp kullandım. Bir arıza olmadı. Elektrik kesintilerinde o an üzerinde çalıştığınız bilgiler kaybolabilir.
Ancak 10. senedeyiz laptopum ile, kendisi geçen hafta kullanılamaz hale geldi, bataryası sağlam, artık batarya da pek işime yaramıyor yani

Günümüzde çoğu cihazın pili kolayca çıkmıyor zaten. Kasayı açıp çıkarmak gerekiyor. Pili çıkarmayın. Oyun oynarken prizde kullanın. Bunun dışında %20-80 arası takılacak şekilde prize takıp çıkarmak sureti ile kullanmanız yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…