Laptop’un sürekli şarjda prizde olması zarar verir mi?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. O zaman kullandığım zamanlarda fiş takılı kalıcak. Ama bilgisayarı kapattığım zaman fişini de çekerim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. O zaman kullandığım zamanlarda fiş takılı kalıcak. Ama bilgisayarı kapattığım zaman fişini de çekerim.
Rica ederim. En mantıklısı bana göre. Elektrik kesintisi vb. durumlarda şarjda kullanmak zorunda kalır şarj 90'a düşünce tekrar şarja takarsan pil dolmayabilir. Bu bir sorun değil normal bir şey. Günün birinde karşına çıkarsa endişelenme. İlla 100 olsun istersen de pili biraz daha kullan %50 seviyesine düşür, tekrar şarj olacaktır.

5-6 yıldır şarjta çok nadirdir bataryalı kullandığım batarya artık ne %100 şarj oluyor nede dayanıyor çıkartıyorum şarj aletini ve tahmini 1 yada 2dk varmaz bile görmeden kapanıyor.
Bu benim eski dizüstü bilgisayarımda da oldu. 5-6 yıl şarjdan hiç çıkarmadan kullandım ve fişten çıkarınca 30 saniye olmadan kapanıyor. Yeni bilgisayarımın da fişini çıkarmıyorum çünkü oyun oynuyorum. 😃

Şuan tecrübe konuşuyor. Benimki 10 yıldır takılı çalışıyor. Artık batarya yok gibi. Güç kaynakları olur ya pc lerde ekran kartı yanmasın diye ona döndü. Ama zaten bir yere götürmüyorum. Ama batarya takılı olmasa da ömrü bitiyor. Böyle bir konum vardı ama nerede bilmiyorum. Benimki çalışırken takılı çalışmazken çıkık (fiş).

Rica ederim. En mantıklısı bana göre. Elektrik kesintisi vb. durumlarda şarjda kullanmak zorunda kalır şarj 90'a düşünce tekrar şarja takarsan pil dolmayabilir. Bu bir sorun değil normal bir şey. Günün birinde karşına çıkarsa endişelenme. İlla 100 olsun istersen de pili biraz daha kullan %50 seviyesine düşür, tekrar şarj olacaktır.

Gelecekte böyle bir şeyyaşadaydım acaba batarya mı bozuldu sistemsel bir şey mi diye korkabilirdim sağol yorumun için.

Herkese tekrar yardımları için teşekkürler.

Bataryalı kullanırsan batarya zamanla ölür bu net bir şey. 6 senelik laptopumda batarya çıkık kullandım ve hala daha taktığım zaman 2-3 saat kullanabiliyordum ömrü kısalmadı.

Yeni aldığım laptopta ise (Asus ROG) kendi uygulamasında batarya ömrü diye bir seçenek var onu seçtim. Şarjı %60 dan fazla etmiyor, 60 da kalıyor bu sayede daha fazla ömür sunduğunu söylüyor. Ne kadar etkilidir bilemem ama böyle bir ayar varsa yapın.

Ha batarya ölmesin derseniz (benim gibi batarya gömülü ise içini açıp sökün) çıkartın öyle kullanın derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı