Çözüldü Laptopun üzerine maden suyu döküldü ve klavye çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ricardomilosjr

Kilopat
Yer
Istanbul
2 gün önce laptopun üstüne yanlışlıkla çeyrek bardak kadar Beypazarı maden suyu döküldü. Saniyesinde laptopu fişten çekip ters çevirdim ve Power tuşuna basarak kapadım. Sonrasında suyu mendille silip birkaç saat yan koyarak kurumaya bıraktım. Daha sonrasında, işe yarar belki diye fön makinesi ve elektrik süpürgesini en düşük ayarda açıp uzaktan tutarak klavyeyi kısa bir süre çektim. Birkaç saat sonra denemek amaçlı laptopu açtığımda bazı tuşlar düzgün çalışıyordu, bazı tuşlar hiç basmıyordu, bazıları da bastığımda aynı anda birkaç tuşa basıyordu, arada da bazı tuşlar basmadığım halde basılı kalıyordu. Henüz düzelmediği için kapatıp yarına kadar kurumaya bıraktım. Ertesi gün açtığımda ise klavyenin hiçbir tuşunun basmadığını gördüm.

Şu an kablosuz klavye bağlayarak cihazı kullanabiliyorum. Cihazın garantisi yok ve klavye kasaya gömülü olduğu için sadece yedek parça için 3.5-4 bin TL masraf var. Bu cihazın düzeltmenin tek çözümü klavyenin değişmesi mi yoksa farklı şekilde çözülebiliyor mu? YouTube'da farklı çözümler gördüm ama ne kadar işe yarar bilmiyorum. Zaten cihazın resmi servisi de çok kötü olduğu için yedek parçayı alırsam montajı kendim yapmam lazım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, tahminimce klavye tuşlarının bazılarında kısa devremsi birşey olmuş, kısaca 3 bacaklı bir tuş düşünün bunların bir artı biri eksi biri de sinyal olsun bu bacaklar birbirine değidiği zaman kısa devre oluşuyor ve sinyalden anakarta veri gitmiyor. Eğer sorun dediğim gibi birşey ise klavyenin içini açıp suları temizlemenizi öneririm pek önermem ama pirinçe de yatırabilirsiniz. İyi forumlar.

dostum varsa uab klavye kulan yada remote mause telefondan klavyeyi kulanabilirsin alt-f4 gibi tuşlar için pro lazım aynı wifiye bağlı kalman gerek programın pro sürümünü bulursan onu yükle normal sürümü mocrosoft store dan bulabilirsin

Merhaba, tahminimce klavye tuşlarının bazılarında kısa devremsi bir şey olmuş, kısaca 3 bacaklı bir tuş düşünün bunların bir artı biri eksi biri de sinyal olsun bu bacaklar birbirine değidiği zaman kısa devre oluşuyor ve sinyalden anakarta veri gitmiyor. Eğer sorun dediğim gibi bir şey ise klavyenin içini açıp suları temizlemenizi öneririm pek önermem ama pirinçe de yatırabilirsiniz. İyi Sosyaller.

@be_jaMi 2 gecedir camın önüne koyuyorum kurur belki diye, bu laptopun sığması için 3-4 kilo pirinç lazım ama riski yoksa deneyeyim bari.

Pirinç kullanmayı düşünüyorsanız dikkat edin çünkü pirinç taneleri klavyeye kaçıp daha da battal edebilir aleti.

İçini açıp temizleyebilir fakat deneyimine göre, birde pirinç koymak istiyorsanız içini açıp koymanız lazım dışarıdan bir etkisi olmaz.

İçini açıp temizleyebilir fakat deneyimine göre, bir de pirinç koymak istiyorsanız içini açıp koymanız lazım dışarıdan bir etkisi olmaz.

@be_jaMi içini açıp koyacaksam hiç gerek yok, yarın bir götüreyim caddeye bakalım ne diyecekler.

Birkaç yere sordum klavye değişimi dediler de bu cihazın yedek parçası çok pahalı ya başka türlü çözümü imkansız mı?

Neyse tamirciye yaptırdım, anakart oksitlenmiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı