Laptopun üzerine süt döküldü ve klavye çalışmıyor

Acer Aspire 5739g laptopuma yarım bardak kadar ( büyük çoğunluk sol alt tarafa) süt döküldü. Bende reflex olarak hemen tüm kabloları söküp içeri giren sütün biraz akmasını bekledikten sonra klavyeyi kontrol ettim tüm tuşlar olması gerektiği gibi çalışıyordu. Bende daha önce böyle bir şey başıma gelmediği için cahillik yapıp klavyenin üzerine fön makinesi tuttum, çok yakından tutmadım ve 30 saniye kadar tuttum fakat laptopu tekrar açtığımda çoğu tuş çalışmıyordu. Sürekli spacebar basılıydı klavyeyi çıkarıp arkasını ve tuşların aralarını temizlememe rağmen aynı kaldı birkaç gün beklesem düzelme gibi bir şans var mı yoksa ümidimi kesip yeni klavye bakmaya başlamalı mıyım?
Sıvı teması sonrası yapılmaması gerekenlerden biride fön makinesi ile kurutmaya çalışmaktır. Sıvının daha çok yayılmasına sebep olur.
Büyük geçmiş olsun düzeleceğini zannetmiyorum.

Böyle durumlarda fön makinesi çalıştırmak kadar yanlış bir durum yok, ıslanmamış devreleri bile ıslatmış olabilirsiniz bu sayede. Geçmiş olsun şimdiden, çalışacağını sanmıyorum.

Zaten klavye bozuk olduğu için kaybedecek bir şeyiniz yok. Şu durumda denemekten zarar gelmez.

2010 yılından beri bilgisayar kullanıyorum ve 1 kere bile klavyeye sıvı bir şey dökmedim. Damlattım ama dökmedim. Biraz daha dikkatli kullansanız bunlar olmaz.

Ben limonata döktüm 😔 sonrasında ekran kabloları gitti ve artık bilgisayar tetik almamaya başladı 😭 ama yaptırdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı