Çözüldü Laravel ve React ile yapılan site nasıl yayınlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Algoris

Kilopat
Merhaba, Laravel + Inertia + React ile bir web sitesi geliştirdim. Projeyi açarken React starter kit ile açtım. Laravel tarafını API olarak kullanıyorum, React tarafını da frontend olarak kullandım. Şimdi bu siteyi nasıl canlıya taşıyacağım? Linux hosting'lerde React desteği yok, nasıl bir hosting seçimi yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Shared hostinglerde react destegi yoktur. Dedicated herhangi bir linux sunucusunda hostlarsin react sunucuyu. Ek olarak build alirsan react sunucusuna da ihtiyacin yok.

Build aldigin halini shared hosta upload ediyorsun (full project olarak, laravel kismi da dahil), sonrasinda apache yada nginx, ne sundularsa sana, onun document rootunu proje icerisinde ki /public’e ayarliyorsun.

Dikkat et PHP acik olsun kullandigin hostta. Sonrasinda direkt girebilirsin. node ile sunucu acma muhabbeti sadece gelistirme siradinda gerekiyor. Build aldiktan sonra static olarak serve edebiliyorsun. Inertia hydration kismini kendi hallediyor zaten.
Shared hostinglerde react destegi yoktur. Dedicated herhangi bir linux sunucusunda hostlarsin react sunucuyu. Ek olarak build alirsan react sunucusuna da ihtiyacin yok.

Build aldigin halini shared hosta upload ediyorsun (full project olarak, laravel kismi da dahil), sonrasinda apache yada nginx, ne sundularsa sana, onun document rootunu proje icerisinde ki /public’e ayarliyorsun.

Dikkat et PHP acik olsun kullandigin hostta. Sonrasinda direkt girebilirsin. node ile sunucu acma muhabbeti sadece gelistirme siradinda gerekiyor. Build aldiktan sonra static olarak serve edebiliyorsun. Inertia hydration kismini kendi hallediyor zaten.

Çözüm
Shared hostinglerde React destegi yoktur. Dedicated herhangi bir Linux sunucusunda hostlarsin React sunucuyu. Ek olarak Build alirsan React sunucusuna da ihtiyacin yok.

Build aldığın halini shared hosta upload ediyorsun (full project olarak, Laravel kısmı da dahil), sonrasinda Apache'ya da nginx, ne sundularsa sana, onun document rootunu proje icerisinde ki /public'e ayarliyorsun.

Dikkat et PHP acik olsun kullandığın hostta. Sonrasinda direkt girebilirsin. Node ile sunucu acma muhabbeti sadece gelistirme siradinda gerekiyor. Build aldiktan sonra static olarak serve edebiliyorsun. Inertia hydration kismini kendi hallediyor zaten.

Çok teşekkür ederim bilgiler için deneyeceğim yalnızca shared hosting üzerinden yapmayı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı