Last of Us Part 1 PC'ye 48GB'lik 1.0.5 güncellemesi geldi

Remake'in çıkmasının muhtemelen 2 sebebi vardı. Biri oyunu PC'ye getirmek diğeri Last of Us Part 2'nin başarısızlığın örtmek. PC işinde patladilar.

Bu verdiğin örnekten çok daha beter bir başarısızlık oldu bence.

Bu verdiğin örnekten çok daha beter bir başarısızlık oldu bence.
Part 2 bence çok iyi bir oyun. Hele teknik anlamında o oyunu başarısız görmek imkansız sayılır. Benim bahsettiğim şey aldığı puanlar ve satış sayısıydı fakat Part 1'in PC portu bu iki konuda bile yine daha beter.

Part 2 bence çok iyi bir oyun. Hele teknik anlamında o oyunu başarısız görmek imkansız sayılır. Benim bahsettiğim şey aldığı puanlar ve satış sayısıydı fakat Part 1'in PC portu bu iki konuda bile yine daha beter.

100 milyon dolar üzerinde bir bütçeyle geliştirilmişti. Teknik açıdan zaten mükemmel olması normal. Hikaye tarafında aldıkları kararlar ve yeni karakterler yüzünden eleştirilmişti bu kadar. Ben büyük bir hayranı değildim bu serinin çok umurumda olmadı. Oynanış çok zevkliydi zaten ama Abby adlı karaktere gerçekten ben de aşırı sinir olmuştum.

GOTY 2020 ödülü sahibi Last of Us part 2 çok daha iyi bir oyundur. Onu da sadece PS4 üzerinde 5-6 kere bitirdim. Part 2 gerek hikaye anlatımı gerekse de mekanikler olarak gerçekten başyapıt seviyesindeydi zaten aldığı puanlar ve satış başarısı ile bunu kanıtladı. PC de Ultra grafiklerde part 2 harika olurdu ama dizi nedeniyle 2. sezon yayınlanınca çıkaracaklardır.

GOTY 2020 ödülü sahibi Last of Us part 2 çok daha iyi bir oyundur. Onu da sadece PS4 üzerinde 5-6 kere bitirdim. Part 2 gerek hikaye anlatımı gerekse de mekanikler olarak gerçekten başyapıt seviyesindeydi zaten aldığı puanlar ve satış başarısı ile bunu kanıtladı. PC de Ultra grafiklerde part 2 harika olurdu ama dizi nedeniyle 2. sezon yayınlanınca çıkaracaklardır.
Satış başarısı hariç haklısınız. Satış konusunda pek tatmin etmeyen bir oyun oldu. Özellikle aynı yıl çıkan ve hikayesi boş bir propagandadan ibaret olan Spider-Man Miles Morales bile çok daha fazla sattı. Ha tabii Spider-Man isim olarak çok daha büyük bir marka bunu biliyorum.

Satış başarısı hariç haklısınız. Satış konusunda pek tatmin etmeyen bir oyun oldu. Özellikle aynı yıl çıkan ve hikayesi boş bir propagandadan ibaret olan Spider-Man Miles Morales bile çok daha fazla sattı. Ha tabii Spider-Man isim olarak çok daha büyük bir marka bunu biliyorum.

Miles Morales zaten başlı başına bir hataydı ayrı bir oyun olarak çıkartılması. Bir DLC tadında hikayesi vardı ve ana oyuna da öyle eklenseydi çok daha iyi olurdu bana göre. İçerik olarak tek başına ana oyun olabilecek bir oyun değil. Ana karakterde çok ilginç biri değildi kendi oyunu yapılacak kadar. Zaten oyun yapı olarak DLC gibi devam ettiriyor ana oyunun hikayesini. En azından PC'ye DLC gibi ekleyebilirlermiş.

Miles Morales zaten başlı başına bir hataydı ayrı bir oyun olarak çıkartılması. Bir DLC tadında hikayesi vardı ve ana oyuna da öyle eklenseydi çok daha iyi olurdu bana göre. İçerik olarak tek başına ana oyun olabilecek bir oyun değil. Ana karakterde çok ilginç biri değildi kendi oyunu yapılacak kadar. Zaten oyun yapı olarak DLC gibi devam ettiriyor ana oyunun hikayesini. En azından PC'ye DLC gibi ekleyebilirlermiş.
Umarım Spider-Man 2'de bir şeyleri değiştirirler. Aynı mantıkta 3. bir oyun pek katlanılabilir olmazdı.

Umarım Spider-Man 2'de bir şeyleri değiştirirler. Aynı mantıkta 3. bir oyun pek katlanılabilir olmazdı.

2. oyunda umarım içi boş bu kadar yan etkinlik eklemek yerine ana hikayeye odaklanırlar. O kadar fazla gereksiz yan görev var ki ve hepsi birbirinin aynısı görevlerden oluşuyor ki bir iki tanesini yaptıktan sonra diğerlerini yapmanın hiçbir anlamı kalmıyor. Böyle %100 yapmayı seven insanlar vardır ama bu görevleri yapacağım kadar ana hikayeyi tekrar oynarım ya da şehirde boş boş dolanırım daha iyi açıkçası.

Satış başarısı olarak Sony'i çok memnun ettiği açıklanmıştı. Part 2 2020 de en hızlı satan PS4 oyunu olmuştu. Çıkış haftası satışı konusunda ise Spider-Man ve GoW'u geçti. Şimdiye kadar da 10 milyonu geçen bir satışı var. Miles Morales'in ise net satışı aşağı yukarı 7 milyon civarında yani part 2 nin gerisinde. Fakat seri olarak bakarsak Spider-Man doğal olarak fazla satmıştır. Bu iki oyun zaten satış olarak birbiri ile kıyaslanamaz çok farklı kesimlere hitap ediyorlar.

Satış başarısı olarak Sony'i çok memnun ettiği açıklanmıştı. Part 2 2020 de en hızlı satan PS4 oyunu olmuştu. Çıkış haftası satışı konusunda ise Spider-Man ve GoW'u geçti. Şimdiye kadar da 10 milyonu geçen bir satışı var. Miles Morales'in ise net satışı aşağı yukarı 7 milyon civarında yani part 2 nin gerisindedir. Fakat seri olarak bakarsak Spider-Man doğal olarak fazla satmıştır. Bu iki oyun zaten satış olarak birbiri ile kıyaslanamaz çok farklı kesimlere hitap ediyorlar.

Çıktığı dönem tam pandemi dönemine denk geldi onunda katkısı çok büyüktür. Yoksa bu kadar eleştiriler alıp iyi satması da anormal açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı