Lat pull down vs pull down

Daha fazla  
Arkadaşlar iyi bir sırt antrenmanı için.
Lat pull down.
Pull down hangisini tercih etmeliyim.

Not: Pull down tek tutuş şeklinde yapıyorum sağ sol olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten iki hareket de yapılıyor hocam. Pull down'u insanlar kanat daha çok sıkışsın diye yapıyor. Lat Pull Down'da Latların daha çok aktif oluyor farkı o sadece. Pull Down'da kanat ve sırt bölgesine daha çok vuruyor. İkisini de aynı anda yapabilirsiniz programda. Kanatı ve sırtı eksik hissederseniz.

Zaten iki hareket de yapılıyor hocam. Pull Down'u insanlar kanat daha çok sıkışsın diye yapıyor. Lat pull Down'da latların daha çok aktif oluyor farkı o sadece. Pull Down'da kanat ve sırt bölgesine daha çok vuruyor. İkisini de aynı anda yapabilirsiniz programda. Kanatı ve sırtı eksik hissederseniz.

Güncel programım

Lat pull down
Close grip pull down
Barbell row
Dumbell row

Spora başladığımda bu şekilde değildi sonrasında bunu sabit programım yaptım verim almaya başlayınca da devam ettirdim sizce ekleme çıkarma değiştirme yapmam gerekli mi teşekkürler cevap için.

Güncel programım

Lat pull down
Close grip pull down
Barbell row
Dumbell row

Spora başladığımda bu şekilde değildi sonrasında bunu sabit programım yaptım verim almaya başlayınca da devam ettirdim sizce ekleme çıkarma değiştirme yapmam gerekli mi teşekkürler cevap için.
Close Grip nasıl bir tutuş? Ters çektikleri mi? Onun faydası var bu arada. Programda bir row fazla, barbell row yaparsanız dumbell'a gerek kalmaz. İsterseniz bu programa biceps'de ekleyin. Büyük ihtimal Lat pull'da bileğinizin ve biceps'in pumplandığını hissedersiniz.

Close grip nasıl bir tutuş? Ters çektikleri mi? Onun faydası var bu arada. Programda bir row fazla, barbell row yaparsanız Dumbell'a gerek kalmaz. İsterseniz bu programa Biceps'de ekleyin. Büyük ihtimal lat Pull'da bileğinizin ve Biceps'in pumplandığını hissedersiniz.

Benim bahsettiğim eller içeri bakan tarzda olan çektiğim zaman sırtı sıktığımda gerçekten vuruyor

Row seçimi yapacak olursam barbell row üzerinden devam etmek isterim peki alternatif olarak dumbell row programdan çıkarırsam yerine ne eklemeliyim.

Program için ufak bir tavsiyede bulunacağım.

Close Grip Pull down yapıyor iseniz, o dediğiniz Pull Down'a cidden gerek yok. Onun yerine Cable Row ekleyebilirsiniz. Eğer sırtı haftada 2 yapıyor iseniz, barbell row ile deadlift'i değiştirir 2 bacak hareket eklersiniz gayet iyi olur bu arada.

Benim bahsettiğim eller içeri bakan tarzda olan çektiğim zaman sırtı sıktığımda gerçekten vuruyor

Row seçimi yapacak olursam barbell row üzerinden devam etmek isterim peki alternatif olarak dumbell row programdan çıkarırsam yerine ne eklemeliyim.
O zaman cable row ekleyin. Makinesi var ise salonda. (Mümkünse 3 set yapın, ardından barbell row girin.)

Bu arada güç arttırmaya odaklı iseniz PPL programı da yapabilirsiniz aşırı faydası var.

Program için ufak bir tavsiyede bulunacağım.

Close grip pull down yapıyor iseniz, o dediğiniz pull Down'a cidden gerek yok. Onun yerine cable row ekleyebilirsiniz. Eğer sırtı haftada 2 yapıyor iseniz, barbell row ile Deadlift'i değiştirir 2 bacak hareket eklersiniz gayet iyi olur bu arada.

O zaman cable row ekleyin. Makinesi var ise salonda. (mümkünse 3 set yapın, ardından barbell row girin.)

Bu arada güç arttırmaya odaklı iseniz PPL programı da yapabilirsiniz aşırı faydası var.

Teşekkür ederim öneriler için yarın sırt günüm uygulayacağım dediklerinizi.

Ppl program uzun süre denedim ama çoğu zaman gerçekten çok yoruldum 2. Bölgeye koyduğum şeylerden az verim almaya başladım sonrasında değiştirdim programı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı