Lat pulldown formu kilo ağırlaştıkça bozuluyor

Formu bozarak fazla kilo kaldırmak yerine düzgün formda daha az kilo kaldırmak daha mantıklı olur. Eğer tükenişe yaklaşıyorsanız ve hareketi doğru formda uyguluyorsanız bir şey hissedip hissetmemeniz önemli değil.
Ben tükeniyorum ama kavrama ve kollarım yüzünden gibi oluyor. Sırtımda hiçbir şey yok.
Sadece bu da değil. Sırt ve göğüste press yaptığım her harekette(Bench, chet, incline... pressler) bu durum var.
Ne bir hissiyat, ne pump ne başka bir şey.

Ben tükeniyorum ama kavrama ve kollarım yüzünden gibi oluyor. Sırtımda hiçbir şey yok.
Sadece bu da değil. Sırt ve göğüste press yaptığım her harekette(Bench, chet, incline... Pressler) bu durum var.

Sırt hareketlerinde bileğiniz sırtınızdan önce tükeniyorsa strap kullanabilirsiniz. Sporu ne zamandır yapıyorsunuz?

Sadece bu da değil. Sırt ve göğüste press yaptığım her harekette(Bench, chet, incline... pressler) bu durum var.
Muhtemelen haraket formundan kaynaklı bu egzersizler bileşik olduğu için kollar hararetten çalıyordur. Formu düzeltip ağırlığı azaltabilirsiniz.

Sırt hareketlerinde bileğiniz sırtınızdan önce tükeniyorsa strap kullanabilirsiniz. Sporu ne zamandır yapıyorsunuz?
Muhtemelen haraket formundan kaynaklı bu egzersizler bileşik olduğu için kollar hararetten çalıyordur. Formu düzeltip ağırlığı azaltabilirsiniz.
Hocam geçmişim var ama çok önceydi. Hatta araya boks antrenmanları falan da girdi ama sakatlık sonraı fazla kilo aldım. 130 kiloya kadar çıktım. Şimdi 3 haftadır tekrar gelmeye başladım. 122'ye düştük güzel gidiyor ama dediğim gibi sırt ve göğüsteki press hareketlerinde hissettiğim yer kollarım vs. oluyor. Formu yanlış yapınca direkt dirseklerimden ağrıyor onu hissediyorum.
Yani daha önce geçmişim var formda sorun olduğunu sanmam. da Salondaki PT'ye sorduğumda formun doğru olduğunu söylüyor. Daha yeni yeni vücudun

Hocam geçmişim var ama çok önceydi. Hatta araya boks antrenmanları falan da girdi ama sakatlık sonraı fazla kilo aldım. 130 kiloya kadar çıktım. Şimdi 3 haftadır tekrar gelmeye başladım. 122'ye düştük güzel gidiyor ama dediğim gibi sırt ve göğüsteki press hareketlerinde hissettiğim yer kollarım vs. oluyor. Formu yanlış yapınca direkt dirseklerimden ağrıyor onu hissediyorum.
Yani daha önce geçmişim var formda sorun olduğunu sanmam. Da Salondaki PT'ye sorduğumda formun doğru olduğunu söylüyor. Daha yeni yeni vücudun

Yeni başladıysanız kaslarınızı hissetmemeniz normal, bence strap kullanmayın şu an. Bilekleriniz güçsüzdür muhtemelen, göğüs çalışırken de o yüzden ağrıyor olabilir. Dirsek ağrısı hakkında bilgim yok bir doktora görünseniz iyi olabilir.

Konu dışı ama programımda barfiks - lat pulldown - v bar cable row var gördüğüm her programda row sayısı daha fazla oluyor acaba lat pulldown yerine bi row hareketi mi koysam?

bir de barfiksi 3xmax şeklinde ilk hareket olarak yapıyorum ama omuz genişliği civarında tutarak yapabiliyorum sadece. tek dikey çekişim o olsa nasıl olur

Konu dışı ama programımda barfiks - lat pulldown - v bar cable row var gördüğüm her programda row sayısı daha fazla oluyor acaba lat pulldown yerine bi row hareketi mi koysam?

bir de barfiksi 3xmax şeklinde ilk hareket olarak yapıyorum ama omuz genişliği civarında tutarak yapabiliyorum sadece. tek dikey çekişim o olsa nasıl olur
Barfiksle lat pulldown aynı şey zaten. Aynı anda yapılmaları saçma. Birinin yerine bir üst sırt row çok daha iyi olur.

Barfiksin tutuş genişliği önemli mi bir de

Yani pek de önemli değil, özellikle de yeni başladıysanız. Geniş tutunca lat kaslarının alt fiberlerini, dar tutunca lat kaslarının üst fiberlerini daha çok uyarıyor. Ancak öyle aman aman bir fark olmaz. Rahat ettiğiniz bir tutuş seçip onda güçlenmeye çalışın.

@Mekasva33 @OOM500
Hocam rahatsiz ediyorum kusura bakmayin

barfiks yanına 2 row hareketi olarak

makine yok salonda barı yere koyup v bar ile t bar row yapsam
yanına da düz bar ile cable row yapsam omuz genişliği civarında tutup
nasıl olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı