LCD Monitör su döküldükten sonra leke oluşma sorunu

darknesss50

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
20160515_112532.jpg
Herkese merhabalar arkadaşlar. Casper 20.5" LCD Monitör kullanıyorum. Sabah bilgisayar ve monitör kapalıyken su dolu bardağa kolum çarptı ve monitörün sağ alt köşesine su geldi. Ama tam monitörede gelmedi. Niye böyle oldu anlamadım. Leke aşağıdaki gibidir.

Bir servis veya monitör tamircisine yol gözüküyor gibi.
Evde yapılabilecekler ise bir kadife benzeri kumaş ile sorunlu bölgeyi çizgiler yönünde çok çok az bastırarak ovalamak ve mümkün ise aynen bataryalarda olduğu gibi, buzdolabında bir süre bekletmek şeklinde sayılabilir. Biraz kocakarı ilacı gibi gözükmekle beraber az da olsa işe yarayabilme olasılığı var.

Galiba monitör çöp. Çünkü monitör her kapanıp açıldığında her köşesinde eflatun renginde lekeler oluşuyor. Sizce yeni bir monitör mü, yoksa tamirci mi ne derseniz?

Tamirciye götürdüm evet. Monitörün ana ekranı (içindeki) değişecekmiş ve 350 TL masraf çıkardı. Bende onu sordum işte yeni monitör mü alayım yoksa tamir ettireyim mi?

350 TL gibi bir masraf çıkardıysa üzerine 100-150 TL daha koy yenisini al. Çünkü tamir edilen hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Benim düşüncem bu yönde.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı