League of Legends Kendimizi Nasıl Geliştiririz?

Blecade

Kilopat
Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
935
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar tabiki bronz ligindeyim. Cidden takımıma aşırı leş ve feeder oyuncular geliyor. Suçu takıma atmayım. Bende yeteri kadar iyi değilim ki onları taşıyamıyorum. Kendimi geliştirip şu lanet olası ligden nasıl çıkabilirim? Nasıl takımımın deli gibi feedlediği oyunu taşıyabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle her rol için kendine yakın bulduğun en az 3 şampiyonu seçmelisin sonra şampiyonlarda kendini geliştirmelisin diyelim midde azir oynuyorsun ama kötü oynadın ''Diğer maç bundan daha iyisini yapacağım'' diyerek daha fazla pratik yap ya da bi şampiyonda eksiğini görürsen o sorunu özel oyunda çözmeye çalış böylece kendini geliştirmiş olursun ayrıca profesyonel oyuncuların yayınlarını da izleyebilirsin :))
 
Evet arkadaşlar tabiki bronz ligindeyim. Cidden takımıma aşırı leş ve feeder oyuncular geliyor. Suçu takıma atmayım. Bende yeteri kadar iyi değilim ki onları taşıyamıyorum. Kendimi geliştirip şu lanet olası ligden nasıl çıkabilirim? Nasıl takımımın deli gibi feedlediği oyunu taşıyabilirim?

Turnuva maçlarını takip et, meta herolarına hakim ol ve kill için değil takımın için en iyi heroyu seç yani takımda tank yoksa tank al gibi ve benzeri. Ücretsiz rotasyonları iyi değerlendir oynamadığın hiçbir hero kalmasın bütün heroların özelliklerini az çok bil.
 
Oyunun ilerleyen zamanlarında iyice güçlenen şampiyonları tercih edebilirsin. Seçtiğin şampiyonu tamamiyle bilmelisin. İtemleri rakibine göre almalısın. Feedleyen biri varsa ve küfür ediliyorsa ortamı yatıştırmaya çalış. Çünkü feedleyen kişi edilen hakaretler sonucunda oyundan iyice soğuyacak ve düşecek. Ne olursa olsun takımı birleştirmen gerekir. Koridorları kaybedipte takım anlaşmasıyla kazandığım çok oyun var
 
Garip garip kendini oyuncu sanan YouTube kanallarını takip etme, özgün ol, kendine iyi oynayan arkadaşlar bul, bot maçı gir skill shotını geliştir, bir sorun olursa sormaktan çekinme.
 
EUW'de Platin 2ye kadar çıkmış biri olarak yazıyorum. Kesinlikle şampiyon havuzunu genişletmelisin, kendine güvendiğin şampiyonları değilde metaya uygun olan güçlü şampiyonları almalısın. Bir o kadar da rakibin aldığı şampiyonlara dikkat etmelisin. Rakip takımda Ezreal, Evelynn, Zyra gibi tek yeme potansiyeli yüksek şampiyonlar varsa ( 2 veya 3den fazla) Kha' Zix, Rengar gibi seçimlerin daha iyi olacaktır. Oyun içi eşyalarını takibe göre seçmeli oynayış tarzını takibe göre ayarlamalısın. Mesela Fizz oynuyorsun ve karşında Zed var ilk eşya Zhonya'nın Kum Saati almak çok iyi bir seçim olur veya ultisini bıraktığında E ile hasar almamak vs vs. Yetenek atışlarıda senin pratik yapmana bağlı.

Not: Yama notlarını kesinlikle oku.
 
Öncelikle iyi niyetli ol. Daha sonra botlar yerine gerçek insanlar ile oynayabilecek maçlara girmeyi dene. Bunları yaparken en az istek alan bölgeler Support ve Jungle gibi yerlerde kendine belirli kahramanlar belirle. Daha sonra imkan var ise en sevdiğin kahramanlar için 3-5 civarı güzel skin al. Bol bol bu kahramanlar ile kendine uyum yakalamaya çalış. Yani ben Janna ya da orman da Lee Sin oynuyorum. Bunlara uyumlu kahramanları arkadaşlarına ya da takım arkadaşlarına öneri de bulun. Malesef takım arkadaşların içinde en az 1-2 adet vurdum duymaz veya sinirli intikam peşinde kişi çıkacaktır. Sen bunlara karşı iyi niyetinden ödün vermemeye gayret göster öncelikle. Ben bu oyuna 4 yıl önce 23 yaşımda başladım. 3 yıl gümüş ve son yıl altın olarak bitirebildim sezonu. Hiç takım arkadaşı ya da belirli kişiler ile oyuna girmedim. Kişisel olarak iyi istatistik sahibi olmama rağmen malesef takım arkadaşlarım dediğim gibi çoğu zaman amaçsız insanlar geldi. Sen de benim gibi ilerlemeyi düşünüyor isen öncelikle orta oyunda mücadeleye giriyor isen en az 1 ölü çıkarmaya bak, Solo ve Jungle içinde bence bu geçerli. Support ve Adc oynuyor isen takım ile tamamen uyumlu hareket etmelisin, özellik ile ormancı ile. Dediklerimi yapsan bile galibiyet garanti değil. En azından kişisel istatistiklerini stabil tutarsın. Eğer takımı taşıyabilirim diyor isen ustalaştığın kahramanlar Nerf ya da Meta dışında değil ise belki zaman ile galibiyet mimarı olabilirsin. Artık belirli maçların yayınları da uyarı olarak geliyor. Bazı maçları izlemeyi dene ve güncel olarak bunu tekrarla. O maçlarda oynayan kişiler çoğu insandan daha bilgili ve yetenekli kişiler. Güncel olarak orada ki alınan kahramanlar da iyi oynayabilmen etkili olacaktır. Support ve Jungle en az tercih edilmesine karşı galibiyet için son derece de etkili bölgeler. Orta, üst ve Adc gibi bölgeler de oynayan kişiler son derece de acemi ve yeteneksiz olsalar bile bu açıklarını bu iki bölge de kapatma şansı olabilir. Ben %80 orta ve üst bölge de oynamaya alıştım. Ne kadar mükemmel oynasam da çoğu maç için sonucu belirleyen ben olamıyorum. O yüzden tavsiyem dediğim iki bölge de uzmanlaşmandan yana. Biraz uzun oldu ama en önemlisi hangi bölge de olursan ol sakin bir oyuncu ol ve kimseye küfür etmemeye çalış. O an da oluşan sinirini o şekilde dışa vurur isen kötü giden bir maçta az da olsa kazanma şansını sıfıra indirmiş olursun. Son olarak Aram ile bol bol maç yapmaya çalış gerekir ise bir yıl boyunca. Çünkü maç kazanmanı sağlayacak çatışmaları en sık 5e5 olarak o bölge de yaşayacaksın.
 
Bronzdan çıkma bence çok zevkli yer :D Ben S3'te boostluyordum mesela çok keyifliydi. Alıyordum Draven'i(O zamanlar Draven'in vurduğu yerde gül biterdi) rahat rahat taşıyordum. Karşıda 15 killi Zed bile olsa yine kazanıyorduk. Kısacası HyperCarry al ve taşı. Ama bronzdan çıkarmıyorsan bir yerlerde hata yapıyorsun.
 
Amacınız bronz liginden çıkmak ise oyunu taşıyabilecek şampiyonlar oynamanız gerekir bronz-gümüş gibi liglerde. Nişancı oynarsanız oyunu taşıma ihtimaliniz diğer koridorlara göre yüksektir. Bronz ligde çok maç attıysanız kaybettiniz oyunların çoğunu nişancılar yüzünden kaybetmişsinizdir. Orman oynar iseniz diğer koridorları öne geçirerek onların oyunu taşımasını sağlayabilirsiniz. Tank şampiyonlar oynayarak rahat oyun kazanabilirsiniz. Bende bunları uygulayarak bronzdan çıkıyorum serilere kadar egldim. Bronz 4 gibi bir ligden gümüş lige çıktım çıkacağım. Eğer iyi bir nişancı arkadaşınız varsa destek oynayarak rahat rahat lig atlayabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı