Çözüldü League of Legends oynarken bilgisayarın fişi ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Semih Erol

Hectopat
Son zamanlarda bilgisayarımda League of Legends oynarken bilgisayarımın ısındığını fark ettim. Tabii ki bu sorunu bir soğutucu alarak rahat bir şekilde giderdim. Fakat bilgisayarımın fişi sadece League of Legends oynarken çok fazla ısınıyor. Sizce bunun sebebi nedir? Korkudan fazla giremiyorum oyuna.

Çözüm
Belli ki adaptörde ve bilgisayarda sıkıntı var, bilgisayarın bakımını hiç yapmadınız mı? Ayrıca adaptör sıcaklığı normale benzemiyor.
Bilgisayara sürekli yüksek voltaj vermeye çalıştığı için adaptorun ısınması normaldir fakat dokunur dokunmaz elini çektirtecek kadar aşırı bir ısınma adaptor için sorun belirtisi olabilir.
Bilgisayar masaüstü mü dizüstü mü? Dizüstü ise ve 'fişten' kastınız adaptorün ısınması ise normaldir, benim adaptor de çok ısınıyor fakat hiç sorun yaratmadı.
Evet dizüstü kullanıyorum ama korkmadan edemiyorum sadece lolde oluyor bu sonuçta. Birde arada anlık fps düşüşü yaşıyorum buyüzden korkutuyor insanı.

Evet dizüstü kullanıyorum ama korkmadan edemiyorum sadece lolde oluyor bu sonuçta. Birde arada anlık fps düşüşü yaşıyorum buyüzden korkutuyor insanı.
Adaptor oyun sırasında sık sık bilgisayara yüksek voltaj verdiği için içerisinde yer alan parçalar ısınmaya başlıyor fakat bu bir sorun yaratmaz.

Laptop adaptörü tahminen bilemiyorum ama oyun oynarken bilgisayar 80 derece de geziyor elimle baktığımda fiş bilgisayardan daha sıcak hissettiriyor.
Belli ki adaptörde ve bilgisayarda sıkıntı var, bilgisayarın bakımını hiç yapmadınız mı? Ayrıca adaptör sıcaklığı normale pek benzemiyor, büyük ihtimal PSU fanı kirlenmiş.

Sen ekranda gördüğün 80 derece ile elini dokundurduğunda hissettiğin sıcaklığı birbirine karıştırma. Ekranda programlar aracılığı ile gösterilen sıcaklık, ısı merkezine en yakın yerdeki sıcaklık değeri. O sıcaklık kasaya gelene kadar soğutuluyor. Sen dokunduğunda bilgisayar üzerinde belki 30-40 derece hissediyorsun. Yani kafanda bilgisayar 80 ise adaptör 90'dır diye düşünme.

Belli ki adaptörde ve bilgisayarda sıkıntı var, bilgisayarın bakımını hiç yapmadınız mı? Ayrıca adaptör sıcaklığı normale benzemiyor.
Bilgisayara sürekli yüksek voltaj vermeye çalıştığı için adaptorun ısınması normaldir fakat dokunur dokunmaz elini çektirtecek kadar aşırı bir ısınma adaptor için sorun belirtisi olabilir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı