League of Legends'in oyundaki içerik değerlerini saçma sapan bir hale getirmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Wlixe

Kilopat
Moderatör
Katılım
28 Ağustos 2020
Mesajlar
3.570
Çözümler
80
Yer
Caer a'Muirehen
Selam öncelikle, siz de fark ettiniz mi bilmiyorum ama son zamanlarda League of Legends'taki içeriklerin, RP'nin değeri (TL, Fiyat olarak) altüst oldu. Neden mi?;

Oyuna sürekli ama sürekli etkinlik geliyor;
Eskiden League of Legends'a aralıklı olarak etkinlik gelirdi, insanlar etkinlik bitiminin ardından nefeslenip kutularını açıp, sembollerini harcayıp 2-3 ay sonra gelecek etkinliği beklerdi. Şimdi ise bakıyorum ki sürekli ama sürekli yeni bir etkinlik geliyor. Fark ettiyseniz Yıldız Muhafızı etkinliği biter bitmez direkt olarak Çelik Kanat etkinliği geldi.
Sık sık etkinlik gelmesinin ne gibi bir etkisi var?
Sık sık etkinlik gelmesi oyuncuların sürekli olarak küre açması, sürekli olarak ihtişamlı öz alabilmesi ve Prestij kostümlerinin değerini düşürmesine yol açıyor.

İhtişamlı Öz saçmalığı;
Oyuna ihtişamlı öz denen saçma şey gelmeden önce Prestij Serisi kostümlerinin bir değeri olurdu. Elde edilmesi zor kostümlerdi. Genellikle de nadiren görülürdü. Şimdi ise ihtişamlı öz denen saçma şey çıktı. Cevherle alınan, 10 cevher çıkarılması gerekilen ve ancak öyle alınabilen kostümler artık ihtişamlı öz ile alınabilir oldu. Prestij kostümleri sadece Prestij puanı ile alabiliyorduk, yani sadece etkinlik bileti alarak elde edebiliyorduk. Fakat şimdi Level atlamanız, bazı etkinlikleri yapmanız ve Prime Gaming'e üye olmanız bile yetiyor. Ayrıca Riot İhtişamlı Öz geldiği ilk zaman tüm oyunculara ücretsiz olarak 10 İhtişamlı Öz verdi, ardından bir hata oluştu, sonra da 20 ihtişamlı öz verdi. Ondan kısa bir ara sonra oluşan bir hatada da 30 ihtişamlı öz verildi. Bunların hepsini alan bir oyuncu hiç bir şey yapmayarak 60 İhtişamlı öz kazandı. Yani Prestij ve Cevher kostümlerini İhtişamlı Öz adı altında birleştirerek değersizleştirip bunun üstüne bir de bedava 60 İhtişamlı Öz verdiler.

Prime Gaming ayrıcalıkları;
Açıkçası bu konuda ben de dahil neredeyse herkes memnundur. Ama League of Legends'taki içeriklerin değersizleşmesindeki en büyük etken Prime Gaming. Prime Gaming oyuncuya o kadar çok şey sunuyor ki oyuncu ulaşabileceği çoğu şeye çok ucuz bir fiyata ulaşabiliyor. Verilen 350 RP, birden çok şampiyon yani mavi öz, İhtişamlı öz ve bunla beraber alınılabilen Hextech (Cevher) ve Prestij kostümleri, 30 Günlük XP takviyesi, Kalıcı Destansı Kostüm gibi oyunda içerik almak isteyen biri için her şeyi sunuyor. Az daha zorlasalar 8 TL'ye LoL'u verecekler neredeyse.

Oyunda bir hata olduğu zaman sürekli bir içerik verilmeye çalışılması;
Oyunda herhangi bir konuda bir hata oluyor, Riot hemen bir içerik vermeye çalışıyor, sıkıntı şu ki içerikler abartılı. Geçenlerde olan Yıldız Muhafızı etkinliğinde oluşan hatada Riot Games Yıldız Muhafızı Etkinliğindeki tüm içerikleri oyuncuya tekrardan verdi. Kendimden örnek verecek olursam tüm ödülleri almıştım ve toplamda 600 Sembol, 2 küre, Toplamda 22 Şampiyon Ebedileri (Yaklaşık 9000 turuncu öz) kazandım. Farklı bir hatada ise Riot oyuncalara 3 görev vererek toplam 30 İhtişamlı Öz verdi. Ondan önceki bir hatada da 20 ihtişamlı öz verilmişti.

Bu verdiğim nedenler dolayısıyla oyundaki çoğu içeriğin değeri aşırı denilebilecek kadar düştü (Özellikle de Prestij ve Hextech kostümleri). Oyunda artık sizi ''ayrıcalıklı'' hissettirebilecek neredeyse hiç bir şey kalmadı. Prestij Kostüm alıyorsun, ama sadece sen değil herkes alıyor. Oyundaki kostümlerin zaten Hextech Kutusundan çıkarılabilmesi, Sürekli gelen etkinlikler dolayısıyla insanların sürekli küre açabilmesi ve herkesin kolayca istediği skini çıkarabilmesi oyundaki kostüm değerlerini altüst ediyor.
Şimdi çok yüksek ihtimalle tamam da kardeşim, bunun sana veya oyuna ne zararı var diyeceksiniz ama ben bunun kötü bir şey olduğunu değil saçma bir şey olduğunu söylüyorum. Oyunda artık kimsenin ''ayrıcalıklı'' hissedebilmek için bir şey kalmadı. Çünkü artık oyuncu uğruna, daha çok para uğruna herkes her şeye erişebilir oldu. Buraya kadar okuyanlara teşekkürler, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Senden oynaman için hiç para istemeyen bir oyundan bahsediyoruz. Evet etkinliklerin sıklığı arttıkça kalitesi ciddi oranda azaldı ancak Riot Games çok büyük bir şirket ve neredeyse her dalda var olmaya çalışıyor, tabii ki de para kazanmak adına içeriklerin kalitesizleşmesini göze alıp mikro ödemeyi arttıracaklar, kaldı ki oyunda herhangi bir skini aldın diye kimsenin önüne de geçmiyorsun veya ek bir özellikte almıyorsun.

Şahsen elo-Boost dışında oyuna paranın hiçbir etkisi yok ki, neden ayrıcalıklı hissetmek istiyorsun? İstiyorsan EU West gibi zorlayıcı sunucularda top 100'e girmeye çalışabilirsin, o seni paranın kozmetikten başka hiçbir işe yaramadığı LoL oyununda ayrıcalıklı hissettirecektir.

LoL 5V5 oynanabilen taktiksel bir MOBA oyunu, prestijli kostümlerin fazlalığına göre ayrıcalıklı olduğun bir oyun değil.

Fakat yeni çıkan çoğu kostüm ve etkinlikler saçma, ona lafım yok.
 
Beğenmiyorsan oynama. Ben geçende çok uzun bir süreden sonra yeniden bakmak istedim ve sonuç yine aynı şekilde rezalet ve toxic bir kitle. Oyunun içinde kostümler vs. umrumda değil ama sırf şu oyunun hatta direkt olarak Riot Games'in hiçbir oyunu oynanmaz.
 
Firmanın işi sizi ayrıcalıklı hissettirmek değil, kasasına giren parayı arttırmak olduğu için saçma bir durum değil.

Demek ki adamlar böyle daha iyi para kazanıyor.
 
League Of Legends zaten saçma boş beleş oyun kasmaya gerek yok o yüzden. Bende yıllarca oynadım ve bu saçma oyunu bıraktım. Toxic kitle, Riot Games'in gereksiz hareketleri oynamamak için bir ton nedenden bir kaçı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı