Üniversitede sınıfta kalma

omrx

Hectopat
Merhaba, hemen soruyu sorayım.
-
Diyelim ki 1 sene boyunca derslerimizi aldık ve agno'muz 2'nin altında geldi. Hatta 1.80'in de altında geldi. Hâliyle bir sonraki senenin ilk dönemi sadece ff derslerimizi alabiliyoruz (ek olarak o dönemki eski derslerimizi de alabiliyoruz). Peki iyi bir başarı gösterip agno'muzu ilk dönem sonunda 2 üstüne çıkarırsak bahar döneminde (2. dönem) normalde almamız gereken dersleri alma hakkına sahip olabiliyor muyuz? Yoksa ilk sene sonunda 1.80'in altında kaldığımız için otomatik olarak 2 dönem sadece Ff'lerin peşinden mi koşuyoruz? Konuyu yazarken sanki cevabı buldum ama görüşlerinize değer veriyorum. Bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını talep ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ortalaman 2'nin altında kalırsa geçtiğin senede alman gereken derslerin öncül dersleri zorunlu olarak sana verilir. Eğer öncül dersler değilse dönem derslerini de yanına ek olarak alırsın.

Agnoyu 1. dönem sonunda 2.00 ve üstünde bitirirsen 2. dönemde alttan aldıklarının yanında alman gerekenleri de alabiliyorsun. Örneğin ikinci sınıf sonunda birinin agnosu 1.90. Bu kişi 3. sınıfın birinci dönem derslerini alamıyor. İlk dönem 1 ve 2. sınıftaki 1. dönem FF’leri temizleyip agnosunu 2.00 ve üstüne taşırsa ikinci dönemde 3. sınıfın 2. dönem derslerini kredisi yettiği kadar alabiliyor.

Her şey agno ve kredi hesabına bakıyor yani. Agno 2 üstü olduğu sürece kredimiz yettiğince önce ff'leri almak koşuluyla dönem derslerini alabiliyoruz diye anladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı