LED Avize Nasıl Akıllı Yapılır?

Anilkyae

Kilopat
Makaleler
9
Yer
Japonya/Nagoya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Ryzen 5 7500F

-Biostar B650MP-E PRO

-Crucial Pro 2x16GB DDR5 5600MHz

-Netac NV3000 1TB

-Crucial P3 1TB

-Darkflash AIGO DS900 ATX 750Watt +80 Bronze

-Asus TUF VG27AQ1

-Fenvi AX1800 MT7921

-Ajazz AK820PRO

-Sharkoon Light 2 100

-Havit Fuxi H3

-Helixsun 70x30

-Xiaomi AC1200

-Viko yonca plus beyaz

-Viko Multi-Let 6'lı priz
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, odamda LED avize bulunmakta. Ben bunu Google Home gibi uygulamalara bağlayarak akıllı yapmak istiyorum. Acaba bunu için ne gereklidir?
Dediğim avize:

IMG_20230128_014346.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Google Home ile kontrol edebilmeniz için ben bir rehber hazırlayacağım, ESP32 veya ESP bir kart aldıktan sonra sinric. Pro'ya bağlayabilirsiniz, bir MOSFET veya bir triac bir optokuplör ya da en kolay yoldan röle takarak kontrol işini çözersiniz, en kısa yol ne derseniz sonoff cihaz alarak çözülebilir, kendiniz yapacaksanız ESP + röle ile Google Home vs. işi çözülür.

Google Home ile kontrol edebilmeniz için ben bir rehber hazırlayacağım, ESP32 veya ESP bir kart aldıktan sonra sinric. Pro'ya bağlayabilirsiniz, bir MOSFET veya bir triac bir optokuplör ya da en kolay yoldan röle takarak kontrol işini çözersiniz, en kısa yol ne derseniz sonoff cihaz alarak çözülebilir, kendiniz yapacaksanız ESP + röle ile Google Home vs. işi çözülür.
Bana ne kadara patlar tahminen?

NodeMCU kullanarak daha ucuza çözebilirsiniz mantık yine aynı. Ama internette Wi-Fi modüllü röleler var daha kolay olabileceğini düşünüyorum. Kozmetik açıdan biraz saklaması zor olsa da.

Eğer amacınız en kolay yoldan çözüp yazılım kısmını es geçmek ise bunları tavsiye ederim. Pratik ve kolay.

Aslında beni çok rahatsız etmiyor ama ışığı kapatmakta üşeniyorum, o yüzden telefondan veya Google Home üzerinden kontrol etmek istiyorum.

Bana ne kadara patlar tahminen?

Aslında beni çok rahatsız etmiyor ama ışığı kapatmakta üşeniyorum, o yüzden telefondan veya Google Home üzerinden kontrol etmek istiyorum.

NodeMCU LoLin ESP8266 Geliştirme Kartı V3 bir tane bundan.
Bir de bundan.

NodeMCU kullanarak daha ucuza çözebilirsiniz mantık yine aynı. Ama internette Wi-Fi modüllü röleler var daha kolay olabileceğini düşünüyorum. Kozmetik açıdan biraz saklaması zor olsa da.

Eğer amacınız en kolay yoldan çözüp yazılım kısmını es geçmek ise bunları tavsiye ederim. Pratik ve kolay.

Bir de bundan.
Teşekkürler.

Bir de bundan.
Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı