LED trafo coil whine

Trakyacuss

Hectopat
Masamda 5 metre RGB şerit LED var. Trafo bağlanıyor bildiğiniz gibi her taktığım trafoda coil whine var ince tiz bir ses cızırtı değil.
Ack, 2 adet cata, Helios opto ve bir tane daha denedi elektrikçi hepsinde ötüyor. Başka LED taktı yine var. Koyu tonlarda azalıyor beyazda çok vızıldıyor. Ancak hep beyazda kullanıyorum. Daha sonra elektrikçi LED koymadan trafoya kablo takıp tornavida ile elektrik verdirip direkt bağlantı yaptı yine ötüyor trafo. 1 sene hiçbir ses olmadan kullanmıştım birden ötmeye başladı.
Eskiden cata vardı bu arada ses yapmıyorken. 6amper gereken masaya 5'te 10'da koyduk yine yapıyor. Bazı markalarda LED kapalıyken sade prizdeyken yine yapıyor nasıl bir illetse. Tüm odadan duyuluyor ki PC masada trafoda yakınımda sayılır. Ne önerirsiniz bir bilgisayar tamircisine götürüp ses yapan bobine lehim yaptırma gibi bir şey olur mu yardımcı olur musunuz?

LED trafoları için daha kaliteli bir marka yok.
Ki kendim de alıp kullanmış biri olarak bu yorumu yapabiliyorum.
Bozuk trafo alıp tamir ediyorum, bu marka ürünü diğerlerinin 2-3 katı fiyata satıyorum.

Siz bu markada coil whine duydunuz mu?
Bir de tam neyle alakalı bilmiyorum ekran kartlarında da var bu sorun kaliteli ile alakalı değil tam. ROG STRIX ekran kartları düdüklü tencere gibi ötüyor. PNY Gainward Zotac falan çok nadir çıkıyor. Çıksada düşük oluyor seviyesi.

Evin elektrikte bir sorun olabilir mi topraklamasında vs ve olsa böyle ses yapar mı?

Son düzenleme:
Bobin sesi diye geçiyor.
Bu markada hiç karşılaşmadım.

Tamamdır siz tamir yapıyormuşsunuz şunu da merak ettim 8.5 amper alacağım lrs 100 olarak ses yaparsa bobine Japon yapıştırıcı damlatmam hasara dirence bir şeye sebep olur mu aynı 5 lide bilgisayar bağlı.

Alacağım şu uygun mudur?
24 v var bir de bende çıkan 12v idi.
Birinden gelen L N kablolarının yeri bişey farkediyor mu?

Son düzenleme:
Bobinlerin içerisinde dışı kaplı bakır tel var, sarılmış halde. Bakır telin dış izolasyonunda hasara sebep olacağını düşünmüyorum ancak ne olur ne olmaz diye elinizde bulunan ses yapan trafolarda deneyiniz. Eğer zarar verirse elinizdeki trafo kısa devre yapacak ve çalışmayacaktır.
İnternette bu şekilde uygulamalar gördüm ancak ne derece işe yarar veya işe yarar mı bilmiyorum.
Meanwell aldıktan sonra bu seslerini duyacağınızı düşünmüyorum. En kotu iade edersiniz. LRS 100 12 volt 8,5 amper gayet mantıklı bir seçim olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı