LED'ler ile İsim Yazma

NaltayX

Decapat
Katılım
1 Ağustos 2018
Mesajlar
27
LED kullanarak bir karton üzerine yazı yazmak istiyorum. Hangi malzemelerin kullanılması gerektiği, nasıl hazırlanacağı ile ilgili önerilerinizi veya en azından bunlarla ilgili bilgi içeren bir video söylerseniz çok mutlu olurum. 🙂
Şimdiden teşekkürler!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman hocam, yazıyı kartonun üstüne önce kalın bir kalemle yazın, LED'leri yerleştirin. Daha sonra Arduino ile 5V kanalından besleyin. Tabii LED sayısına göre vermeniz gereken voltaj değişir.
@PROTECTQ Hayır, şerit LED'ler genelde 12V kullanır. Normal LED'ler 3-5V civarında kullanır.
@Taptic hocam tam bakıyordum yanlış yazdığım var mı diye hemen yapıştırmışsınız. :D
 
Hocam yazı sabit ve tek renkli olacak. Bir de açma-kapama düğmesi olsa yeterli.

Lehim ve elektronik işinden anlamam diyorsanız; şerit LED ve voltaj değerine uygun bir adaptör ile çözebilirsiniz sorunu.

Uygulama sorun değil ve bilgim var biraz diyorsanız; istediğiniz tipte LED'leri alın ve desene göre yerleştirin, arkadan paralel bağlar ve o şekilde beslersiniz.
 
sdg.png

Biraz uyduruk oldu ama ne yapayım, elimde Fritzing yok. :) Siz istediğiniz kadar LED bağlayacaksınız, dediğim gibi kullanacağınız LED sayısına göre ve tipine göre voltaj değişir. Siyah dikdörtgen açma-kapama düğmesi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı