Leecher'in Seeder'den fazla olması ne anlama gelir?

Tanımlamalardan bazıları yanlış. Leecher, dosyayı indiren fakat seed etmeyen kişilere deniyor. Siz bir dosyayı tamamen indirseniz bile torrent programı onu upload etmeye devam edecektir. P2P sisteminin nasıl çalıştığına bakın derim.

Hiçbir zaman 1 dakikadan fazla seeder olmadım. :D
Dosyayı silmediğim sürece Seed ederim :D
Aynen öyle :) Biraz vicdan meselesi. Mesela ben orijinal bulamadığım PS3 oyunlarını mecbur korsan çekiyordum. Bazı oyunları indirmem 1 haftamı aldı. Ama benim yüksek bir upload kapasitem olduğu için benden sonra 3 kişi full benden çekti tüm oyunu.
Peki Seeder olduğunu -yani senin- ve dosyayı senden çektiklerini nasıl anlıyorsun?

Tanımlamalardan bazıları yanlış. Leecher, dosyayı indiren fakat seed etmeyen kişilere deniyor. Siz bir dosyayı tamamen indirseniz bile torrent programı onu upload etmeye devam edecektir. P2P sisteminin nasıl çalıştığına bakın derim.
Bazıları derken? :)

Dosyayı silmediğim sürece Seed ederim :D

Peki Seeder olduğunu -yani senin- ve dosyayı senden çektiklerini nasıl anlıyorsun?
Eşler kısmında sanırım. Orada IP adresleri yazıyor ve Gönderme ve İndirme kısımları var. Hangisi IP Adresine ne kadarlık upload yaptığını görebiliyorsun. Ben uTorrent kullandığımda öyleydi :)

Bir şey indirirken gönderme yapmama gibi bir şansınız yok, indirirken mutlaka gönderme de yaparsınız bir miktar. @Penetrator God
Dosya indikten sonra, sağ tarafta Göndermeler de herhangi bir upload hızı belirtisi yok. Başka birisi indirirken mi çıkıyor o belirti?

@FalconPolat Her torrent programında bunun için bir ayar bulunmakta. Upload hız limitini 3-5 kbps'ye çekmeniz büyük oranda dosyanın gönderimini engelleyecektir.

Bazıları derken?

Bazı cümlelerden Leecher'in her indiren kişiye dendiği anlamı çıkıyor.

Dosya indirdikten sonra "Gönderiliyor" yazınca Seed yapmış oluyoruz. Sağ tıklayıp durdurunca da "Tamamlandı" yazısı gelince de Leecher mi olmuş oluyoruz? Doğru mu anlamışım?

Yukarıda yazılanlar eksik ve hatalı. Torrentin mantığına göre indirdiğimiz şeyin içeriği tek bir dosya bile olsa çok sayıda, yüzlerce parçadan oluşur. Puzzle gibi düşünün. İndirmeyi başlattığınızda o puzzle’ın parçalarını indirmeye başlamış olursunuz. Bütün parçaları tamamladığınızda da resmi tamamlarsınız yani dosya inmiş olur.

Siz indirmeyi başlatıp bu yüzlerce parçayı tek tek indirmeye başladığınızda elinizdeki parçalar sizin bilgisayarınızda artık mevcut olduğu için siz Leecher olursunuz. Yani Leecher torrent’in henüz bir kısmına sahip olan, o torrenti indirirken aynı anda diğer indirenlere gönderim de yapan kişidir. Başkaları da indirirken sizin elinizdeki parçaları da indirebilirler böylelikle. Fakat Leecher’ın elinde tüm parçalar olmadığından indirmeler yarım kalabilir. Seeder ise indirmeyi bitirdikten sonra paylaşmayı devam ettiren kişidir. Elinde torrentin tüm parçaları vardır, dolayısıyla paylaşmayı açık tuttuğu müddetçe indirmeyi tamamlamak mümkündür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı