Elektronik Legion 5 Pro 3060 20.199TL

Dün ufak tefek kurulumları gerçekleştirdim ve gece yatmadan önce birkaç oyunu indirmeye bıraktım. Şimdilik performans hakkında net bir yorum yapamıyorum ancak ilk deneyimlerimden bahsedebilirim:


Öncelikle malzeme yapısı gerçekten üst düzey hissettirmeyi başarıyor. Özellikle de IdeaPad Gaming 3 modelinden geçtikten sonra 🙂


Tabii ki bu yapı, ağırlığı da beraberinde getiriyor. Her iki model arasında gözle görülür bir ağırlık farkı var.


Hakeza kutudan çıkan 230W şarj adaptörü de kendince bir ağırlığa sahip. Bu nedenle dışarıda kullanım için indirim kovalayıp 100W USB-C adaptör almayı planlıyorum.


Ancak açık bir şekilde konuşmak gerekirse bu ağırlık farkı, hissettirdiği deneyimin yanında gerçekten de değiyor.


Şimdilik bir performans testi yapmadım ancak CrystalDiskMark aracılığı ile bir okuma / yazma testi yaptım: Okuma için yaklaşık 6.800, Yazma için yaklaşık 4.800 bandında idi sonuçlar.


Port sayısındaki refah durumu da hoşuma gitti: IdeaPad 2x USB-A ve 1x USB-C portuna sahipti.


Tahmin edersiniz ki bu sayı bir oyuncu bilgisayarı için gerçekten de düşük. Bu nedenle USB-C Hub ile birlikte kullanıyordum. Şimdi, çok daha fazla port sayısına sahip olmak güzel.


Ayrıca USB-C konnektöründeki DisplayPort ile iki harici monitör kullanabilmek de önemli bir avantaj. Sanıyorum bu port, G-SYNC destekli monitörleri kullanabilmeyi de mümkün kılıyor. (USB-C to DisplayPort kablosu ile)


Son olarak bu cihazı alan kişiler Lenovo Support internet sitesi üzerinden üyelik açarak cihazı kaydetmeyi unutmasınlar.


Sistemdeki garanti başlangıç tarihi Ocak 2022 olarak gözüküyor. IdeaPad Gaming 3’te de eski gözüküyordu. Muhtemelen başlangıçta fabrika çıkış tarihi baz alınıyor.


Kayıt işlemi yaparken satın alma tarihini giriyorsunuz ve sistemdeki bilgi birkaç gün sonra otomatik olarak düzeltiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı