Legion 5 Pro fanlar hızlanıp yavaşlıyor

İronfist

Kilopat
Makaleler
1
RAM
16GB ram
Ekran kartı
RTX3 070
İşlemci
Ryzen 7 5800h
Legion 5 Pro aldım masaüstünde iken fanlar hızlanıp yavaşlıyor hiçbir işlem yapmadığım halde. Bunu yazarken bile hızlanıp hızlanıp yavaşlıyor. Sessiz modda olmasına rağmen sorun böyle. Fanları kontrol edebileceğim bir uygulama var mıdır? Ürünü yeni aldığım için driver ve güncellemeleri yapmadım bundan dolayı oluyor olabilir mi? Bütün driver güncellemelerini kolaylıkla görüp yapabileceğim bir uygulma var mıdır? Bir ton para verilen cihazda bu tarz sorun mide bulandırıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Legion 5 Pro aldım masaüstünde iken fanlar hızlanıp yavaşlıyor hiçbir işlem yapmadığım halde. Bunu yazarken bile hızlanıp hızlanıp yavaşlıyor. Sessiz modda olmasına rağmen sorun böyle. Fanları kontrol edebileceğim bir uygulama var mıdır? Ürünü yeni aldığım için driver ve güncellemeleri yapmadım bundan dolayı oluyor olabilir mi? Bütün driver güncellemelerini kolaylıkla görüp yapabileceğim bir uygulma var mıdır? Bir ton para verilen cihazda bu tarz sorun mide bulandırıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Güç modunu dengelide kullanın yüksek performansta kullanıyorsanız bu sorun olabiliyor.

Aynı modele sahibim, Lenovo Vantage uygulamasını indirin ve güncellemelerinizi yapın. Windows'u güncelleyin. HWMonitör indirip boştaki sıcaklıklarınızı kontrol edin.
değerler normal mi? sessiz modda iken bu değerler. Windows 10 pro var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-08-21 145305.png
    Ekran görüntüsü 2022-08-21 145305.png
    342 KB · Görüntüleme: 51
Sıcaklık değerleri normal. Turbo boost kapalı mı? Masaüstünde gezinirken turbo boosta gerek yok açıksa kapatabilirsiniz. Veya direkt Windows Mobilty Center üzerinden pil durumunu güç tasarrufu moduna da alabilirsiniz.

Sıcaklık değerleri normal. Turbo Boost kapa

Sizde de ayni cihaz oldugu icin bir soru soracağım daha önce laptop kullanmadığımdan bu durum normal mi bilmiyorum. Örneğin CS:GO'da 2K çözünürlük Full ayarlarda performans modunda iken 80-85 derecelere çıkıyor ama fan son ses çalışıyor. Laptoplarda fan sesi normal mi yani CS:GO o kadar ağır bir oyun değil bildiğim kadarıyla. Son ses fan biraz can sıkıyor.

Laptoplarda fan sesi gayet normal. 80-85 derece dediğiniz işlemci diye tahmin ediyorum. Eğer işlemci sıcaklığıysa çok iyi bir değer, ekran kartı sıcaklığı ise 85 derece gayet yüksek. Laptopun altını yerden en azından 3-4 santim yükseltip kullanın (kitap vb bir şey kullanabilirsiniz).

Size tavsiyem yüksek sistem gerektirmeyen oyunlarda Sessiz moda alın ve şu ayarı yapın: Windows Mobilty Center/ Pil durumu/ Dengeli sonra güç planını düzenleye gelin Gelişmiş güç ayarlarını değiştir/ İşlemci güç yönetimi/ İşlemci Performansı arttırma modu pilde iken verimli etkin Prizdeyken verimli ısrarlı seçeneğini seçip uygulaya basın.

Ek olarak Legion Fan Control uygulaması üzerinden de bu işlemci ayarını yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı