Legion R25i-30 monitörde color banding sorunu mu var?

Stokeley

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Sin City
Monitör
R25i-30
Merhaba yakın zamanda Lenovo Legion R25i-30 almıştım. Dizi film izlerken genellikle karanlık sahnelerde dikkatimi çok fazla çekiyor. Ekranda bazı alanlarda karıncalanma veya color banding fark ediyorum. Eklediğim videolarda da görülebilir belki. Telegram kullanırken de bir fotoğrafa tıkladığım zaman arka planın bulanıklaşmasında dikkatimi çekmişti fotoğrafta da belli oluyor sanırım color banding. Bu hemen hemen herkesin yaşadığı bir sorun mu yoksa benim monitörümde genele nazaran daha mı fazla bu problem?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

WhatsApp Görsel 2024-10-05 saat 00.05.02_021e591f.jpg

Burada da iki video arasında relative gamma ayarlarını kurcalayarak farkı gözlemlemiştim. Burada relative gamma: +0.2

Buradaki videoda ise relative gamma default ayarında. +0.2'den default olarak değiştirince yılanın arkaplanından da bariz bir şekilde color banding probleminin azaldığı gözlemlenilebiliyor. Ama bu iki video haricinde yukarıda attığım örnekler yine relative gamma değeri defaultta iken çekilmiş örnekler olduğu için problem tam anlamıyla çözülebilmiş değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı