Lehim ile switch değiştirmek

fourleafclover

Centipat
Daha fazla  
İlk önce iyi akşamlar diliyorum. 2 yıldan fazla kullandığım klavyemin switchleri tutukluk yaptığı için değiştirmeye karar verdim. Fakat lehim ile yapıldığını bilmiyordum ve sert bir şekilde switchi çıkarmaya çalıştım. Switchi geri taktığımda çalışmıyordu. Bunu nasıl çözebilirim? Yeni switch alıp lehim ile taksam düzelir mi?

Ek olarak, bir tanesini daha çıkarmaya çalışırken kırdım. Ne yapmam gerekiyor, nasıl düzelir?

Dosya Ekleri

• IMG_7332.jpeg
    IMG_7332.jpeg
    193 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_7333.jpeg
    IMG_7333.jpeg
    228,4 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce iyi akşamlar diliyorum. 2 yıldan fazla kullandığım klavyemin switchleri tutukluk yaptığı için değiştirmeye karar verdim. Fakat lehim ile yapıldığını bilmiyordum ve sert bir şekilde switchi çıkarmaya çalıştım. Switchi geri taktığımda çalışmıyordu. Bunu nasıl çözebilirim? Yeni switch alıp lehim ile taksam düzelir mi?

Ek olarak, bir tanesini daha çıkarmaya çalışırken kırdım. Ne yapmam gerekiyor, nasıl düzelir?

Çok büyük bir ihtimalle çalışmaz çünkü PCB hasar görmüş.

Bende koparmıştım. Bu pcb denen incecik anakarttan ilerleyen bağlantı devresini. Ama şöyle bişey yaptım. Başka bi yerden ince bir ethernet kaplosuyla bağlantı döşedim. Ben rastgele yaparak buldum. Nasıl oldu bilmiyom ama çalışıyo. Farklı yere bağlarsan aynı anda 5 6 tuşa birden basıyo. Ama biraz uğraştırıcı ve ince iş

Bende koparmıştım. Bu PCB denen incecik anakarttan ilerleyen bağlantı devresini. Ama şöyle bir şey yaptım. Başka bir yerden ince bir Ethernet kaplosuyla bağlantı döşedim. Ben rastgele yaparak buldum. Nasıl oldu bilmiyorum ama çalışıyor. Farklı yere bağlarsan aynı anda 5 6 tuşa birden basıyor. Ama biraz uğraştırıcı ve ince iş.

Hocam bende yapmayı denesem aşamalı olarak anlatabilme şansınız var mı?

Hangi kablo kullandığın farketmez başka yollara kısa devre yaptırma yeter klavyenin anakartındaki entegreler yanabilir

Ekipmanın var mı?
ne gibi ekipman hocam

Hocam PCB'de devreler birbirine bağlı olduğu için rastgele herhangi bir tuş çalışmayabilir, o hasarlımkısım kesinlikle çalışmaz ama.

Peki ya arkadaşın dediği gibi kablo bağlasam çalışır mı hasarlı kısım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı