Lehim makinesi önerisi

Tariksenturk4512

Centipat
Yer
İstanbul Avcılar
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayarcı Çırağı
Arkadaşlar selamünaleyküm elimde 20'den fazla laptop anakart ve bilgisayar anakartı var bunlarun kuzey güney işlemci çiplerini.
Sökmek istiyorum bunun için önerebiledeğiniz bir lehim makinesı var mı?
Piyasa maşallah BGA en ucuzu 50000 en dandiği 6 bin bende kaliteli lehim makinesine 6 bin TL versem sökebilir miyim diye düşünüyorum.
(Amtech nc 559 asm fluxu var elimde.

Not teknik servisimizde var bir tane class 952 bu da zaten çip sökme makjinesi ama eski idi şimdi yenileri çıktı bililp bilmeden al miyim sorayim dedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamünaleyküm elimde 20'den fazla laptop anakart ve bilgisayar anakartı var bunlarun kuzey güney işlemci çiplerini.
Sökmek istiyorum bunun için önerebiledeğiniz bir lehim makinesı var mı?
Piyasa maşallah BGA en ucuzu 50000 en dandiği 6 bin bende kaliteli lehim makinesine 6 bin TL versem sökebilir miyim diye düşünüyorum.
(Amtech nc 559 asm fluxu var elimde.

Not teknik servisimizde var bir tane class 952 bu da zaten çip sökme makjinesi ama eski idi şimdi yenileri çıktı bililp bilmeden al miyim sorayim dedim.
Söküp altına vs. dönüştürenlerden misin yoksa yedek parça olarak mı kullanacaksın ?

Spesifik olarak sökmek için ise ayarlanabilir ısı tabancaları ile ve kaliteli bir flux ile rahatça sökebilirsin. Mevzu takmada. Takma işini halledebileceksen alınır.

Yok tamir işine gireceksen BGA şart bence. Yine hava tabancası için yapanlar var ama büyük işçilik. BGA cihazları için genel bilgim olsa da önerebilmek için yeterli bilgiye sahip değilim maalesef.

Havya, senin deyiminle lehim makinesi ile kuzey güney köprüsü gibi çipleri sökemezsin zaten.

Dostum tam olarak hava üflemeli havya mı istiyorsun. Herhangi bir model 500 derece ısıya çıkar zaten. Buda her türlü işi yapmanı sağlar. Cihazdan çok el becerisi ve tecrübe önemli.

Class 852D+ güzel bir istasyondur. Mesleğin teknik servis ise tavsiyem az daha para ver vakumu olan bir istasyon al.

sadece çıkarıcam yedek parça olarak kullanıcam anakartları

Dostum tam olarak hava üflemeli havya mı istiyorsun. Herhangi bir model 500 derece ısıya çıkar zaten. Buda her türlü işi yapmanı sağlar. Cihazdan çok el becerisi ve tecrübe önemli.

Class 852D+ güzel bir istasyondur. Mesleğin teknik servis ise tavsiyem az daha para ver vakumu olan bir istasyon al.
bende 7 bin tl bütçem var zorlarsam 8 e çıkarabilirim

peki bir sorum daha var bu hava istasyonlarından çipler geri takılabilirmi

sadece çıkarıcam yedek parça olarak kullanıcam anakartları
Arkadaşın da dediği gibi vakumlu modellerden alabilirsin. Isı tabancası olan bir istasyon lazım sana.

Burada el becerin yok ise BGA yine şart. Zaten BGA cihazı da aynı şey sadece otonom yapıyor.

Takabilirsin ama burada çevreyi ısı bandıyla kapatman, el becerisi ve titremeyen bir el gerekli. Isıyı eşit dağıtabiliyor olman lazım vs vs.

Sadece çıkaracağım yedek parça olarak kullanacağım anakartları

Bende 7 bin TL bütçem var zorlarsam 8'e çıkarabilirim

Peki bir sorum daha var bu hava istasyonlarından çipler geri takılabilir mi?

Evet ama bu beceri işidir. Ben defalarca bu işlemi kendi havya istasyonumun ısı tabancasıyla yaptım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı