Lehim yapmak için neler gerekli?

Smd ve komponenet lehimleyeceksen, sıcaklığı ayarlanabilir bir havya önemli. Bunun dışında kaliteli bir lehim pastası ve kaliteli, doğru kalınlıkta ve alaşımda lehim teli önemlidir.

Lehim teline de ihtiyacın var. Eski lehimlere havyanın ucunu dokundurduğu zaman hemen eriyecektir zaten. Önemli bir detay havyanın kaç W olduğu. Benimkisi gibi 12 tl ye alınmış kıytırıktan bir şey ise istediğini yapamayabilirsin.

Lehim telini önce pastaya batırın daha sonra havyanıza biraz yedirin. İşleme geçmeden önce kullanacağınız karta lehim telini uzatıp bekletin 4-5 saniye sonra çekin.

Lehim teli ve pasta.

Smd ve komponenet lehimleyeceksen, sıcaklığı ayarlanabilir bir havya önemli. Bunun dışında kaliteli bir lehim pastası ve kaliteli, doğru kalınlıkta ve alaşımda lehim teli önemlidir.

Lehim teline de ihtiyacın var. Eski lehimlere havyanın ucunu dokundurduğu zaman hemen eriyecektir zaten. Önemli bir detay havyanın kaç W olduğu. Benimkisi gibi 12 TL'ye alınmış kıytırıktan bir şey ise istediğini yapamayabilirsin.

Lehim telini önce pastaya batırın daha sonra havyanıza biraz yedirin. İşleme geçmeden önce kullanacağınız karta lehim telini uzatıp bekletin 4-5 saniye sonra çekin.

A101'den almıştım havyayı kulaklığın kablosu koptu onu hoparlöre yeniden lehimlemem gerek.
Bana link atabilir misiniz? Ucuz lehim teli ve pasta gerek demiştiniz.

A101'den almıştım havyayı kulaklığın kablosu koptu onu hoparlöre yeniden lehimlemem gerek.
Bana link atabilir misiniz? Ucuz lehim teli ve pasta gerek demiştiniz.

Hocam size ufak bir bilgi vereyim. Meslek lisesine giden arkadaşımla ona malzeme almaya giderken eşlik ettim, lehim teli olduğu halde tekrardan aldığını söyledi bende neden diye sorduğumda tüpte satılan lehim tellerinin kalitesiz olduğunu iş yapmadığını söyledi. Yani demek istediğim tüpte olanı almayın.

Hocam size ufak bir bilgi vereyim. Meslek lisesine giden arkadaşımla ona malzeme almaya giderken eşlik ettim, lehim teli olduğu halde tekrardan aldığını söyledi bende neden diye sorduğumda tüpte satılan lehim tellerinin kalitesiz olduğunu iş yapmadığını söyledi. Yani demek istediğim tüpte olanı almayın.

Alabileceğim bir link atabilir misiniz? Tel ve pasta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı