Çözüldü Lenevo Thinkpad ısınma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hakanyalitekin

Centipat
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık bir hafta önce bu laptopu satın aldım. Ağırlıklı olarak kullanım amacım kod yazmak olacak ama ara ara LoL oynamak istediğim için bu laptopu tercih ettim.

2 GB harici ekran kartı ile ile hayli hayli sorun olmaz zaten hafif bir oyun falan diyordum fakat pek öyle olmadı. İnanılmaz ısınıyor ve GPU kullanımı %80-%99 arası.
Görünüyor. İşlemci ısısı 70+ üzeri oluyor hep, 80'i de gördüğü oldu.

Bu durum normal mi?

Eğer normalse laptop soğutucu alsam çok faydası olur mu ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    60,4 KB · Görüntüleme: 335
Çözüm
Sıcaklıklar normal hocam korkmanıza gerek yok. Bütçeniz varsa laptop soğutucusu alınabilir fakat gerek yok gibi.
Dediğiniz uygulamayı kurdum hocam da şey ama anlık gösteriyor. Her hangi bir anın görüntüsünü mü atmamı istiyorsunuz ? Yoksa log tarzı bir kayıt yeri mi var? Durumu özetleyecek olursam 20-30'da olduğu oluyor 220 olduğu da bu kadar dengesiz olması normal mi? Anlayamadım. Yeri geliyor oyun takılıyor. Ben HP iş bilgisayarım da bile 90 FPS'te daha stabil oynuyordum. Bunda şu an tam çatışmaya falan gireceğiz hop 20-30 oluyor tadım kaçıyor ya.
Bu şekilde oyun anında değerleri kontrol edebilirsin. MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Peki hocam 20-30 arası FPS almam normal mi? LoL'de en düşük ayarlarda oynamama rağmen. GPU'nın %100'ünü kullanması normal mi?
V-Sync açmadığınız veya FPS sabitlemediğiniz sürece GPU'nun %100 kullanılması normal. Alabileceği en fazla FPS'i almaya çalışıyor çünkü. V-Sync açarsanız hem sıcaklıklar az olur hem bilgisayarı boşuna yormamış olursunuz hem de grafiklerdeki yırtılmalar önlenmiş olur.

Anlık FPS düşüşlerin işlemci kaynaklı ısınınca voltaj düşürüyor o da fps düşmesine sebep oluyor. Ekran kartı oyunlarda GPU kullanımı %99 olması cok normal bi sorun yok onda. Güç seçeneklerinden de yüksek performans moduna alman lazım. Bunu yapınca da işlemcin daha da ısınıcak unutma. İleride 100 derecelere kadar ısınır o işlemci ve haliyle FPS'ler daha cok drop olacaktır kesinlikle sogutucu almanı tavsiye ederim.

FPS'i sınırladım ve laptop çok sıcak olmasına rağmen 20-30'lara düşmedi! :) Teşekkür ederim bilgi için. Şu an merak ettiğim 80'e sabitledim. En ideal kaça sabitlemeliyim ? Monitürüm 60Hz bu arkadaşlar.

FPS'i sınırladım ve laptop çok sıcak olmasına rağmen 20-30'lara düşmedi! :) Teşekkür ederim bilgi için. Şu an merak ettiğim 80'e sabitledim. En ideal kaça sabitlemeliyim ? Monitürüm 60Hz bu arkadaşlar.
V-Sync açarsan zaten 60a sabitler.

Tamamdır ayarladım. Çok teşekkür ederim.
Bir detayı belirtmeyi unutmuşum. V-Sync, giriş gecikmesinin bir tık artmasına sebep olur. Bu yüzden profesyonel oyuncuysanız, CS:GO gibi giriş gecikmesinin önemli olduğu oyunlarda V-Sync açmamanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı